Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Macron αγωνιά για την Ευρώπη ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με τα προβλήματα της Γαλλίας

O Macron αγωνιά για την Ευρώπη ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με τα προβλήματα της Γαλλίας
Πως γίνεται ο Macron να πιστεύει ότι θα αλλάξει την Ευρώπη όταν οι Γάλλοι διαδηλώνουν στους δρόμους;
Ο Emmanuel Macron έγινε αποδεκτός από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τους Έλληνες μετά βαΐων και κλάδων ως ο άνθρωπος που θα πρωτοστατήσει στην αλλαγή της Ευρώπης.
Τα πλάνα από την βόλτα του ζεύγους Macron στην Ερμού έκαναν τον γύρο του κόσμου: οι Έλληνες έσπευσαν τους χαιρετήσουν και να βγάλουν φωτογραφίες μαζί τους.
Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν ότι ο Γάλλος πρόεδρος πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης για μια πιο δίκαιη και δημοκρατική Ευρώπη.
Πολλοί επίσης ήταν και εκείνοι που -αποκωδικοποιώντας τις δηλώσεις του Emmanuel Macron αλλά και του διαλόγους που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα- εκτίμησαν ότι ο νέος Γάλλος πρόεδρος «στήριξε» τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους δανειστές.
Στον αντίποδα, στο μέτωπο της ΝΔ η ανησυχία χτύπησε κόκκινο καθώς έβλεπαν έναν πρώην τραπεζίτη να κάνει χειραψίες και να συναντιέται σε θερμό κλίμα με των Αριστερών πεποιθήσεων Αλέξη Τσίπρα.
Παρ' όλα αυτά, όμως, όσο κι αν ο Emmanuel Macron προσπαθεί να παίξει κεντρικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και στην μεταρρύθμιση της Ευρώπης, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική, καθώς φαίνεται ότι ο ίδιος δεν είναι πλέον αποδεκτός ούτε από τους Γάλλους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοτικότητα του έχει πέσει κατακόρυφα από τις γαλλικές και εκλογές και μετά.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο, μόνο το 37% των Γάλλων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον Macron.
Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη έρευνα του Αυγούστου, το θετικό ποσοστό για τον Macron ήταν 40%, έχοντας υποχωρήσει ήδη κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.
Οι σκληρές εργασιακές μεταρρυθμίσεις έχει βγάλει στους δρόμους τους Γάλλους, ενώ σήμερα (12/9/2017) πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε περισσότερα από 180 σημεία σε όλη τη Γαλλία.
Παρ' όλα αυτά ο Macron δεν δείχνει να πτοείται.
Έτσι εξήγγειλε μεταρρυθμίσεις για αύξηση του ΦΠΑ, μείωση των επιδομάτων ενοικίου, μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και των επιδομάτων ανεργίας.
Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι: πως είναι δυνατόν ένας ηγέτης ο οποίος έχει καταφέρει -μέσα σε λίγους μήνες από την εκλογή του- να έχει απέναντι του τους ίδιους τους πολίτες της χώρας του, να αναμένει ότι μπορεί να μεταρρυθμίσει στην Ευρώπη;
Πως είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος άλλος ότι o Macron -αν και έχει τόσα θέματα ανοιχτά εντός της χώρας του- θα μπορέσει να αλλάξει την Ευρώπη;
Πως είναι δυνατόν κάποιος ηγέτης να έχει πρόθεση να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταρρύθμιση της Ευρώπης, ενώ πρώτα δεν έχει επιλύσει τα προβλήματα της χώρας του;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης