Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σίγουρος για την ανανέωση της θητείας του, ο Schaeuble - Οι ετοιμασίες για τη σύνοδο του ΔΝΤ το 2018

Reuters: Σίγουρος για την ανανέωση της θητείας του, ο Schaeuble - Οι ετοιμασίες για τη σύνοδο του ΔΝΤ το 2018
O μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στον Schaeuble είναι η Merkel
Αν και οι αντίπαλοι της Angela Merkel έχουν αρχίσει να… καλοβλέπουν την θέση του Wolfgang Schaeuble στο υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, ο ίδιος φαίνεται πως θεωρεί δεδομένο ότι θα ανανεώσει τη θητεία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, ο 75χρονος υπουργός έχει καταστήσει απόλυτα σαφές ότι θα απολαύσει μια άλλη πορεία ως υπουργός Οικονομικών.
Είναι ενδεικτικό ότι -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- οι υπάλληλοι του υπουργείου έχουν συζητήσει την κράτηση δωματίου ειδικά διαμορφωμένο για άτομα ειδικές ανάγκες σε ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον, προκειμένου ο κ. Schaeuble να συμμετέχει στις εαρινές συνεδριάσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2018.
Από την πλευρά του, βέβαια, το υπουργείο Οικονομικών αρνείται ότι έχει γίνει οποιαδήποτε επίσημη επιφύλαξη.
Ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στον Schaeuble είναι η Angela Merkel, η οποία αναμένει να ανανεώσει τη θητεία της.
Το ίδιο αναμένεται και για τους αρχηγούς των κομμάτων που συνεργάζεται, δηλ. οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Ελεύθεροι Δημοκρατικοί (FDP) και οι Πράσινοι.
Είναι μια μακρά παράδοση ότι ο μικρότερος εταίρος του συνασπισμού παίρνει την πρώτη επιλογή ενός υπουργείου όταν σχηματίζεται μια νέα κυβέρνηση.
Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα τρία κόμματα θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος στη θητεία του Schaeuble στο υπουργείο Οικονομικών.
Αλλά κανένα από αυτά δεν φαίνεται να προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο, σε περίπτωση που χάσουν το υπουργείο Εξωτερικών, που παραδοσιακά είναι το πιο πολυπόθητο αξίωμα εκτός της καγκελαρίας.
«Υπάρχει ένα επιχείρημα για την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών, αλλά αυτό ισοδυναμεί με τη μη διεκδίκηση του πιο αγαπητού υπουργείου» δήλωσε αξιωματούχος του SPD προσθέτοντας «τόσο ο Schulz όσο και ο Gabriel έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο υπουργείο Εξωτερικών».
«Δεν βλέπω κάποιον να διώχνει το Schaeuble» δήλωσε αξιωματούχος των Πράσινων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης