Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτείες των ΗΠΑ μηνύουν την κυβέρνηση Trump για καθυστέρηση προστίμων σχετικά με τους ρύπους καυσίμων

Πολιτείες των ΗΠΑ μηνύουν την κυβέρνηση Trump για καθυστέρηση προστίμων σχετικά με τους ρύπους καυσίμων
Τα αυτοκίνητα που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα σημαίνουν καθαρότερο αέρα, καλύτερη γενική υγεία για τα παιδιά μας και οικονομία στην κατανάλωση
Η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια και άλλα τρεις πολιτείες δήλωσαν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 ότι μήνυσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, για καθυστέρηση της επιβολής κυρώσεων στους κατασκευαστές αυτοκινήτων, των οποίων τα οχήματα δεν πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα ρύπων καυσίμων.
Η δίκη, όπου εμπλέκονται επίσης το Βερμόντ, το Μέριλαντ και την Πενσυλβάνια, είναι η πιο μεγάλη νομική πρόκληση μέχρι σήμερα για την πολιτική της κυβέρνησης Trump, σχετικά με τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ο πρόεδρος Donald Trump θέλει να απελευθερώσει τα πρότυπα, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές συζητούν εάν θα παραχωρήσουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες μεγαλύτερα περιθώρια στην οικονομία καυσίμου.
Τα αυτοκίνητα που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα σημαίνουν "καθαρότερο αέρα, καλύτερη γενική υγεία για τα παιδιά μας και οικονομία στην κατανάλωση...
Θα καταστήσουμε τη διοίκηση του Trump υπεύθυνη", δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνιας Xavier Becerra σε δήλωση.
Η αγωγή υποβλήθηκε στο Ανώτατο Εφετείο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη και συνοδεύεται από ξεχωριστή μήνυση από τρεις περιβαλλοντικές ομάδες για την καθυστέρηση.
Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει.
Οι πολιτείες και οι περιβαλλοντικές ομάδες αμφισβητούν την απόφαση της Εθνικής Κυβέρνησης για την Ασφάλεια της Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) τον Ιούλιο 2017, για την αναστολή του κανονισμού της κυβέρνησης το 2016 που προέβλεπε διπλασιασμό των ποινών.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος συμμόρφωσης του κλάδου κατά 1 δισ. δολάρια.
Το Κογκρέσο διέταξε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες το 2015 να προσαρμόσουν τις αστικές κυρώσεις για να υπολογίσουν τον πληθωρισμό και, ως απάντηση, η NHTSA πρότεινε να αυξηθούν τα πρόστιμα στα14 δολάρια από 5,50 για κάθε 0,1 μίλια ανά γαλόνι καυσίμου, που τα καινούργια αυτοκίνητα και φορτηγά καταναλώνουν, πέραν των απαιτούμενων προτύπων για το πρόγραμμα οικονομίας καυσίμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης