Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες - Πάνω από τις 22.000 μονάδες ο Dow, σε επίπεδα ρεκόρ ο S&P 500

Ράλι στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες - Πάνω από τις 22.000 μονάδες ο Dow, σε επίπεδα ρεκόρ ο S&P 500
Προς τα πιο ριψοκίνδυνα assets στρέφονται εκ νέου οι επενδυτές
Ράλι καταγράφει σήμερα (11/9/2017) η Wall Street, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες γύρω από τον τυφώνα Irma, αλλά και τη Βόρεια Κορέα, στρέφοντας εκ νέου τους επενδυτές προς τα πιο ριψοκίνδυνα assets.
Ο Dow Jones διαπραγματεύεται πάνω από το ψυχολογικό όριο των 22.000 μονάδων, ενώ ο S&P 500 βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, περί τις 20:45, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 1,20%, στις 22.058,7 μονάδες, ο S&P 500, σημείωνε κέρδη 1,1% και κινείτο στις 2.487,9 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 1,1% υψηλότερα, στις 6.429,8 μονάδες.
Η Irma, που είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν πλήξει τον Ατλαντικό, υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, ενώ το εκτιμώμενο κόστος της στις ΗΠΑ μειώθηκε στα 20-40 δισ. δολάρια, προσφέροντας ώθηση στις μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου.
Η υποχώρηση των ανησυχιών για τη Βόρεια Κορέα επηρέασε επίσης θετικά το επενδυτικό κλίμα, καθώς η Πιονγκγιάνγκ απείχε από μια νέα εκτόξευση πυραύλου κατά την επέτειο της ημέρας ιδρύσεώς της, την Κυριακή (10/9), κάτι για το οποίο είχαν προετοιμαστεί οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.


Μάλιστα, ο S&P 500 έχει «σβήσει» τις απώλειες που είχε καταγράψει μετά τις προειδοποιήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι η Βόρεια Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή», αλλά και εν μέσω των ανησυχιών για τον Gary Cohn, την εκτόξευση πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία και τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Πιονγκγιάνγκ, αλλά και τον τυφώνα Harvey.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης