Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Δε θα δεχθούμε το τελεσίγραφο της Eldorado - Την κατηγόρησε για αποικιοκρατική αυθάδεια

Τζανακόπουλος: Δε θα δεχθούμε το τελεσίγραφο της Eldorado - Την κατηγόρησε για αποικιοκρατική αυθάδεια
H ανακοίνωση του ΥΠΕΝ ήταν σαφέστατη για το τι μέλλει γενέσθαι με την Eldorado
"Για τελεσίγραφο της Eldorado Gold στην ελληνική κυβέρνηση το οποίο δεν μπορούμε να δεχτούμε" έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την Eldorado Gold για αποικιοκρατική αυθάδεια και τόνισε ότι αυτή είναι η 3η φορά που αναγγέλλει η συγκεκριμένη εταιρεία την αναστολή λειτουργίας της.
Παράλληλα τόνισε ότι "θα ακολουθήσουμε τη θεσμική διαδικασία της διαιτησίας" και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα λάβει καμία άλλη πρωτοβουλία.
Όπως είπε χαρακτηριστικά "η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ ήταν σαφέστατη για το τι μέλλει γενέσθαι με την Eldorado".
Επίσης ανέφερε ότι "κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να ανατρέψει το θετικό κλίμα για τις επενδύσεις.
Η συγκεκριμένη επένδυση είναι ειδική περίπτωση.
Η λογική της κυβέρνησης βασίζεται στις επενδύσεις".
"Η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ταυτίζεται χωρίς να δει την ουσία της υπόθεσης, να δει τα επίδικα ζητήματα και να τα συζητήσουμε" είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Ο κ. Τζανακοπουλος αναφερθείς στην ουσία της υπόθεσης υπογράμμισε πως η εταιρεία υπέβαλλε σε μια τεχνική μελέτη και δεν έδωσε συμπληρωματικά στοιχεία στο υπουργείο όταν ζητήθηκαν με αποτέλεσμα το υπουργείο κινήθηκε προς τη θεσμική διαδικασία της διαιτησίας.
Ο κ. Τζανακόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επίσκεψη του γάλλου προέδρου Ε. Macron αναφέροντας ότι "οι 40 Γάλλοι επιχειρηματίες που ήρθαν μαζί με τον γάλλο πρόεδρο Ε. Macron έδειξαν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα".
"Εμφανίζουμε υψηλό 10ετίας για εισροή ξένων επενδύσεων" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης τόνισε ότι οι επενδυτές ενημερώνονται, ξέρουν πολύ καλά ότι η Ελλάδα εγγυάται φιλικό επενδυτικό κλίμα, ενώ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε σημερινή της ανακοίνωση σημείωσε πως η Ελλάδα είναι ψηλά στην απορρόφηση του πακέτου Junker.
Όσον αφορά τις επενδύσεις της Cosco και της Fraport ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι "εκφράζουμε επιφυλάξεις για τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις κι όχι για τις  εταιρείες και τις επενδύσεις".
Όπως ανέφερε "βασικό πρόβλημα των επενδυτών είναι οι χρόνιες παθογένειες της γραφειοκρατίας και οι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση".
Όσον αφορά τον εταιρικό φόρο τόνσιε ότιο έχει ήδη ψηφιστεί η μείωση από το 29% στο 26% και ότι όπως είπε ο πρωθυπουργός, εφόσον υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, προτεραιότητα κυβέρνησης είναι η ελάφρυνση φορολογίας".
Τέλος για τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι "πρέπει να επιβάλλεται φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας, στόχος είναι να ελαφρύνουμε τον ΕΝΦΙΑ για την μικρή και την μεσαία περιουσία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης