Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,5% το γ΄ 3μηνο 2017 «βλέπει» η Κεντρική Τράπεζα

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,5% το γ΄ 3μηνο 2017 «βλέπει» η Κεντρική Τράπεζα
Η Bank of France ανέφερε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με ελαφρώς βραδύτερους ρυθμούς τον Αύγουστο 2017, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα
Την εκτίμησή της ότι η γαλλική οικονομία θα αυξηθεί κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο του έτους, εξέφρασε σήμερα (11/9) η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα που δημοσιοποίησε για τον επιχειρηματικό κλάδο.
Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις της Bank of France αφορούν την οικονομία της χώρας σε τριμηνιαία βάση, η οποία αναμένεται να διατηρήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης του πρώτου εξαμήνου του 2017.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η έρευνα «η βιομηχανική παραγωγή διευρύνθηκε με ελαφρώς βραδύτερους ρυθμούς τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ωστόσο η αύξηση της δραστηριότητας στον κλάδω υπηρεσιών ήταν ισχυρή και η δραστηριότητα στον τομέα των κατασκευών αυξήθηκε με έντονους ρυθμούς».
Παράλληλα, ο δείκτης αισιοδοξίας του βιομηχανικού τομέα υποχώρησε ελαφρώς στις 104 μονάδες τον Αύγουστο, έναντι 105 μονάδων τον Ιούλιο, την ίδια στιγμή που οι αντίστοιχοι δείκτες στους κλάδους υπηρεσιών και κατασκευών ενισχύθηκαν στις 100 και 103 μονάδες αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης