Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο Macron θα μεταβεί την Τρίτη (12/9) στον Αγίο Μαρτίνο όπου ο τυφώνας Irma προκάλεσε καταστροφές

Γαλλία: Ο Macron θα μεταβεί την Τρίτη (12/9) στον Αγίο Μαρτίνο όπου ο τυφώνας Irma προκάλεσε καταστροφές
Την επίσκεψη του  προέδρου της Γαλλίας Ε. Macron, στον Άγιο μαρτίνο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gerard Collomb
Στον Αγίο Μαρτίνο στις Υπήνεμες Νήσους, που υπέστη σοβαρές καταστροφές μετά το πέρασμα του τυφώνα Irma, θα μεταβεί την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Γαλλίας Ε. Macron.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gerard Collomb από το Μέγαρο των Ηλυσίων, μετά το πέρας σύσκεψης που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο,  «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να ταξιδέψει τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη για τον Αγίο Μαρτίνο.
Θα φθάσει εκεί την Τρίτη το πρωί.
Θα περάσει την ημέρα στη νήσο ώστε να μπορέσει να συναντηθεί με κατοίκους (…) και αξιωματούχους που εκλέγονται στη νήσο».
Υπενθυμίζεται ότι το προεδρικό μέγαρο είχε ανακοινώσει από την Πέμπτη το ταξίδι του γάλλου προέδρου στις πληγείσες περιοχές «μόλις θα καταστεί δυνατό προκειμένου να μην εμποδίσει τις επιχειρήσεις διάσωσης και μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν».
Απαντώντας μάλιστα ο Gerard Collomb στα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γαλλία που επέκριναν τη γαλλική κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης εκτίμησε ότι «το Κράτος, από την αρχή, αντιμετώπισε την κατάσταση».
«Όμως όταν πνέουν άνεμοι, οι ριπές των οποίων φθάνουν τα 380 χιλιόμετρα την ώρα, είναι προφανές» ότι αντιμετωπίζεις μια πρωτοφανή καταστροφή, όπως αυτή που είδαμε, συμπλήρωσε ο ίδιος.
«Δεν είναι ώρα για διαμάχες. Είναι ώρα δράσης» τόνισε ο υπουργός.
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν στον Αγίο Μαρτίνο από τον τυφώνα, που προκάλεσε στην περιοχή ζημιές ύψους 1,2 δις. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης