Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επίσκεψη Παπαδημητρίου στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ – Συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού

Επίσκεψη Παπαδημητρίου στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ – Συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού
Σειρά ζητημάτων έθεσε η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ στον υπουργό Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου
Τις εγκαταστάσεις του λιμένα Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, όπου και είχε συνάντηση με την διοίκηση του ΟΛΘ.
Στο επίκεντρο αυτής, βρέθηκε η πορεία της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μετά την ανακήρυξη, από το ΤΑΙΠΕΔ, της ένωσης των εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal LinkSAS» ως προτιμητέου επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση με τον υπουργό από πλευράς διοίκησης ήταν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, Κ. Μέλλιος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δ. Μακρής, ο αντιπρόεδρός της, Δημήτρης Ρούτος και ο γενικός διευθυντής, Α. Μπρόζος.
Στο πλαίσιο αυτής, η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ έθεσε επίσης το ζήτημα της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα Θεσσαλονίκης με το κεντρικό δίκτυο, ενώ υπογραμμίστηκε η σημασία της ανάπτυξης των Logistics και έγινε αναφορά στη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στο πρώην Στρατόπεδο Γκόνου, στα Διαβατά.
Αναφορά στους στρατηγικούς στόχους και τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, όπως αποτυπώνονται στο Master Plan (2016-2040), έκανε ο κ. Μακρής, τονίζοντας την ανάγκη επέκτασης του 6ου προβλήτα, ώστε να αναδειχθεί ο λιμένας της Θεσσαλονίκης σε κύριο διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης