Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αυξήθηκε σε 65 ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στο Μεξικό

Reuters: Αυξήθηκε σε 65 ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στο Μεξικό
Συνεχίζονται οι προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων, που φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους
Ο τραγικός απολογισμός από τον σεισμό που χτύπησε την Πέμπτη 7/9 το Μεξικό ανέρχεται πλέον σε 65 νεκρούς, καθώς περισσότερα θύματα καταγράφονται στις φτωχές νότιες πολιτείες που επλήγησαν περισσότερο, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Luis Felipe Puente, επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών έκτακτων αναγκών, ανέφερε ότι τρία ακόμα πτώματα βρέθηκαν στην πολιτεία Chiapas και ένα ακόμα στη Juchitan, την πόλη που συνορεύει με την Oaxaca, η οποία είχε και τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες.
Ο σεισμός μεγέθους 8,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο ανοιχτά των ακτών της Chiapas ήταν ισχυρότερος και από εκείνον του 1985 που είχε ισοπεδώσει ολόκληρες γειτονιές στην πόλη του Μεξικού, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι.
Μόνο στη Juchitan κατέρρευσαν χιλιάδες σπίτια, ενώ οι προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων στα νότια συνεχίστηκαν και το Σάββατο 9/9.
Πολλοί κάτοικοι δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους, καθώς φοβούνται μήπως καταρρεύσουν με κάποιον μετασεισμό.
Ο σεισμός ήταν ο ισχυρότερος που έπληξε το Μεξικό από το 1932, όταν και τότε ο εγκέλαδος ήταν 8,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ ο σεισμός του 1985 ήταν 8,1 Ρίχτερ, αλλά είχε επίκεντρο πιο κοντά στην πόλη του Μεξικού και μικρότερο εστιακό βάθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης