Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Τουρκία για τους πολίτες της που ζουν ή, θα μεταβούν στη Γερμανία

Reuters: Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Τουρκία για τους πολίτες της που ζουν ή, θα μεταβούν στη Γερμανία
Το τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών λέει στους πολίτες να μην αντιδρούν σε ενδεχόμενες φραστικές επιθέσεις ή, ξενοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές
Η Τουρκία προειδοποίησε το Σάββατο 9/9 τους πολίτες της που ταξιδεύουν στη Γερμανία να προσέχουν, διότι υπάρχει έντονο αντιτουρκικό αίσθημα εν όψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
H συγκεκριμένη ταξιδιωτική οδηγία αναμένεται να επιδεινώσει τις εντάσεις ανάμεσα στα δύο κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, που οι σχέσεις τους έχουν διαταραχθεί από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και την καταστολή που ακολούθησε στη συνέχεια ο Erdogan.
"H προεκλογική εκστρατεία της πολιτικής ηγεσίας στη Γερμανία βασίζεται στο αντιτουρκικό αίσθημα και εμποδίζει τη συμμετοχή μας στην ΕΕ, ενώ στην πολιτική ατμόσφαιρα κυριαρχούν η ακροδεξιά και η ρατσιστική ρητορική" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών.
Την περασμένη εβδομάδα η Angela Merkel είπε κατά τη διάρκεια του debate για τις εκλογές ότι θα επιχειρήσει να βάλει τέλος στις ενταξιακές συνομιλίες για την Τουρκία, γεγονός που εξόργισε την Άγκυρα.
Οι Συντηρητικοί Χριστιανοδημοκράτες της Merkel, που αναμένεται να κερδίσει για τέταρτη φορά την καγκελαρία - είναι προβληματισμένοι όσον αφορά τις φιλοδοξίες που έχει η Τουρκία από μία πιθανή ένταξή της στην ΕΕ.
"Οι Τούρκοι πολίτες που ζουν ή, σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Γερμανία θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και λειτουργούν με σύνεση σε περιπτώσεις φραστιών επιθέσεων ή, συμπεριφοράς ξενοφοβίας και ρατσισμού" υποστήριξε το υπουργείο Εξωτερικών.
Η ταξιδιωτική οδηγία συνιστά αντιστροφή των ρόλων, καθώς νωρίτερα η Γερμανία είχε προειδοποιήσει τους πολίτες της που ταξιδεύουν στην Τουρκία για τις αυξημένες εντάσεις και διαδηλώσεις εν όψει του δημοψηφίσματος που είχε διεξαχθεί στις 16 Απριλίου με στόχο να δώσει περισσότερες εξουσίες στον Erdogan.
Η Merkel και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες επέκριναν την τακτική που ακολούθησε ο Erdogan μετά το πραξικόπημα.
Πάνω από 50 χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τις 15 Ιουλίου 2016 και 150 χιλιάδες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης.
Μερικοί Γερμανοί βρέθηκαν επίσης στο στόχαστρο, αλλά η Τουρκία υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη καταστολή είναι απαραίτητη, δεδομένων των απειλών που αντιμετωπίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης