Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Οι ομολογιούχοι της Banco Popular πάνε στα δικαστήρια για τη διάσωση της τράπεζας

FT: Οι ομολογιούχοι της Banco Popular πάνε στα δικαστήρια για τη διάσωση της τράπεζας
Τον Ιούνιο (2017) η Banco Popular εξαγοράστηκε από τον όμιλο της Santander έναντι 1 ευρώ
Σε νομικές ενέργειες κατά του ισπανικού ταμείου εξυγίανσης έχει προχωρήσει μια ομάδα ομολογιούχων, σε μια τελευταία προσπάθεια να ανατραπεί η απόφαση για χρεοκοπία και η μεταγενέστερη πώληση της Banco Popular στη Santander τον Ιούνιο.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι επενδυτές -μεταξύ των οποίων οι: Pimco, Anchorage Capital Partners και Algebris- έχουν ασκήσει έφεση ενώπιον του ισπανικού δικαστηρίου σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε το ισπανικό Fund for Orderly Bank Restructuring στη διαδικασία.
Οι ομολογιούχοι και οι μέτοχοι καταστράφηκαν όταν η τράπεζα, που είχε επιβαρυνθεί από τα κακά real estate assets, θεωρήθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές στις Βρυξέλλες «χρεοκοπημένη ή πιθανή για χρεοκοπία» και πουλήθηκε για μόλις 1 ευρώ.
Το γεγονός προκάλεσε νομικές ενέργειες και μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τη μοίρα της Popular, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο αποτιμήθηκε και γιατί εξαντλήθηκε γρήγορα η έκτακτη ρευστότητα.
«Το λύση της FROB δεν διέθετε την απαραίτητη αιτιολόγηση, γεγονός που δεν επέτρεψε στους ενδιαφερόμενους να αξιολογήσουν τους λόγους, τη νομική βάση ή την αξιολόγηση στην οποία βασίζεται η διάσωση», δήλωσε ο Richard East της δικηγορικής εταιρείας Quinn Emanuel, που εκπροσωπεί τους ομολογιούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης