Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η επίσκεψη Macron έχει το συμβολικό μήνυμα ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης πορείας

Τζανακόπουλος: Η επίσκεψη Macron έχει το συμβολικό μήνυμα ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης πορείας
Δεν είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος ενόψει της γ’ αξιολόγησης υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, στην Ελλάδα είναι ένα συμβολικό μήνυμα ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης πορείας διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Τζανακόπουλος επισημαίνει ότι στο επίκεντρο των επαφών της κυβέρνησης με τον Γάλλο πρόεδρο θα βρεθούν το μέλλον της Ευρώπης, οι επενδύσεις και η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
Όσον αφορά την γ’ αξιολόγηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξος
«Δεν είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος ενόψει της αξιολόγησης.
Δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες, υπό την προϋπόθεση να μην τεθούν πάλι παράλογες απαιτήσεις, όπως αυτές που έχει διατυπώσει κατά καιρούς το ΔΝΤ» ανέφερε ο κ.Τζανακόπουλος.

Παραπληροφόρηση και κινδυνολογία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Για το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είπε ότι «υπάρχει μια απίστευτη παραπληροφόρηση παραφιλολογία και κινδυνολογία» και συνέχισε: «Προφανώς δεν λέμε ότι είναι απίθανο να δημιουργηθούν προβλήματα, ωστόσο υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο με την επιμονή και με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια και της πρώτης και της δεύτερης αξιολόγησης, έχει καταλήξει να καλύπτει περίπου τα 2/3 των δανειοληπτών.
Και ειδικά για τους δανειολήπτες που τα δάνειά τους δεν είναι άνω των 200.000 ευρώ με εξασφαλίσεις της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει καμιά νομική δυνατότητα πλειστηριασμών.
Η λαϊκή κατοικία, η πρώτη κατοικία των μεσαίων στρωμάτων δεν κινδυνεύει.

Ανάπτυξη της οικονομίας

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φαίνεται από τους δείκτες, επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος (ακόμα και πριν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, όταν η ΝΔ έλεγε ότι η χώρα «καταστρέφεται» η ανάπτυξη ήταν 0,8%, είπε ενδεικτικά), αλλά φαίνεται και στην καθημερινότητα των πολιτών.
«Το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει σε δυόμισι χρόνια να μειώσουμε την ανεργία κατά 6,5 μονάδες σημαίνει ότι περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν βρει μια θέση εργασίας και αυτό είναι μια άμεση αλλαγή στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης