Τελευταία Νέα
Διεθνή

Euractiv: Το όραμα του για την Ευρώπη θα παρουσιάσει στις 13/9 ο Juncker

tags :
Euractiv: Το όραμα του για την Ευρώπη θα παρουσιάσει στις 13/9 ο Juncker
Στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Το όραμα του για την Ευρώπη μετά και την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας αναμένεται να παρουσιάσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις 13/9 για την κατάσταση της ΕΕ.
Σύμφωνα με το Euractiv που επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους και στενούς συνεργάτες του προέδρου της Κομισιόν ο Juncker θα αναφερθεί σε κάποιες νέες πρωτοβουλίες, χωρίς, όμως, αυτές να αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της ομιλίας του προς τους Ευρωβουλευτές, καθώς όπως υπογραμμίζεται δεν ανησυχεί για την παρακαταθήκη του αλλά θέλει να αφήσει ένα όραμα για τα κράτη μέλη».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεδομένης της τρέχουσας πολιτικής πραγματικότητας, η ομιλία αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του προέδρου Juncker να αφήσει το προσωπικό στίγμα του στην ΕΕ, ενώ αποτελεί το αποκορύφωμα της διαδικασίας προβληματισμού για το μέλλον της Ευρώπης.
Στο επίκεντρο μια σειρά θεμάτων, από το εμπόριο και την κυβερνοασφάλεια μέχρι τις σχέσεις με την Πολωνία και την Τουρκία, ακόμα και με το δημοψήφισμα της Καταλονίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επιτελείο του προέδρου Juncker ανέφερε ότι έχει έρθει σε επαφή με διάφορους ηγέτες της ΕΕ, για να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις της Ένωσης και το μέλλον που οραματίζονται, όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico και ο πρωθυπουργός του Βελγίου Charles Michel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης