Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Θα απαγορεύει η Αυστραλία την επιβίβαση σε πτήσεις προς την επικράτειά της σε όσους θεωρούνται "απειλή"

Reuters: Θα απαγορεύει η Αυστραλία την επιβίβαση σε πτήσεις προς την επικράτειά της σε όσους θεωρούνται
Ο υπουργός Μετανάστευσης Peter Dutton ανέφερε ότι η Ειδική Συνοριακή Δύναμη της Αεροπορίας επιχειρεί στα κύρια αεροδρόμια της χώρας για να διώξει όλες τις  απειλές "έξω από τα σύνορά μας"
H Αυστραλία ανακοίνωσε την Κυριακή 3/9 ότι δεν θα επιτρέπει την επιβίβαση σε πτήσεις με προορισμό το έδαφός της σε όλους τους "ανεπιθύμητους", χαρακτηρίζοντας έτσι τους παιδόφιλους, τους τρομοκράτες, τους εγκληματίες και τους διακινητές ναρκωτικών, όπως μεταδίδει το Reuters.
Παράλληλα, υπερασπίστηκε τη σκληρή γραμμή που κρατάει στη μεταναστευτική πολιτική, για την οποία έχει δεχτεί αρκετές επικρίσεις.
Ο υπουργός Μετανάστευσης Peter Dutton ανέφερε ότι η Ειδική Συνοριακή Δύναμη της Αεροπορίας επιχειρεί στα κύρια αεροδρόμια της χώρας για να διώξει όλες τις παραπάνω απειλές "έξω από τα σύνορά μας".
Κι ενώ άλλες χώρες επιτρέπουν θα ανθρώπους να εισέρχονται στα σύνορά τους και μετά αντιμετωπίζουν τις απειλές, το αυστραλιανό μοντέλο απαγορεύει την είσοδο σε όσους θεωρούνται απειλές.
Οι αξιωματικοί της Ειδικής Δύναμης θα πρέπει να αναγνωρίζουν τις απειλές, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ξένοι μαχητές προέρχονται από τη νοτιοανατολική Ασία και να μην τους επιτρέπουν να μπαίνουν στα αεροπλάνα.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, αξιωματικοί μετανάστευσης εμπόδισαν την είσοδο στην Αυστραλία σε 1.043 άτομα από το 2013.
Η Αυστραλία βιώνει μία άνοδο του εθνικισμού, οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές με ακροδεξιά κόμματα όπως το One Nation (Ένα Έθνος) κερδίζουν ολοένα και περισσότερη υποστήριξη, ενώ η δημοτικότητα της κεντροδεξιάς κυβέρνησης υποχωρεί.
Σύμφωνα με την πολιτική που ακολουθεί, η Αυστραλία επιστρέφει πίσω στο λιμάνι από το οποίο απέπλευσαν τα σκάφη και όταν δεν μπορεί να το κάνει στέλνει τους αιτούντες ασύλου σε αμφιλεγόμενους καταυλισμούς στον νότιο Ειρηνικό, όπου κρατούνται επί μακρόν.
Νωρίτερα μέσα στο 2017 η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την περίοδο αναμονής (αλλά και τη δυσκολία) για να αποκτήσει κάποιος την αυστραλιανή υπηκοότητα, προσθέτοντας και ένα νέο "τεστ αυστραλιανών αξιών" και αυξάνοντας τη σημασία του να γνωρίζει κάποιος καλά την αγγλική γλώσσα ως μέρος του μεταναστευτικού της προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης