Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Η πλευρά που υπηρετούμε είναι των εργαζομένων - H μη πληρωμή της εργασίας είναι ποινικό αδίκημα

Αχτσιόγλου: Η πλευρά που υπηρετούμε είναι των εργαζομένων - H μη πληρωμή της εργασίας είναι ποινικό αδίκημα
Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι το μοντέλο της ανάπτυξης πρέπει να έχει στον πυρήνα του την εργασία, αναφέρει  η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου
«Το πρώτο αμιγώς προστατευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας από το 2010 έως σήμερα», είναι αυτό που κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη και «στις δεδομένες συνθήκες αντιμετωπίζει πάρα πολλά ζητήματα από τα οποία πάσχει η αγορά εργασίας», δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Documento η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.
Σημειώνει δε, πως το εν λόγω νομοσχέδιο  η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι το μοντέλο της ανάπτυξης πρέπει να έχει στον πυρήνα του την εργασία, με αξιοπρεπείς όρους εργασίας.
«Το νομοσχέδιο είναι ένα λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση», ο «στόχος μας είναι οι υπερωρίες να δηλώνονται και να πληρώνονται», «η πλευρά που υπηρετούμε είναι των εργαζομένων, δεν είναι άλλη», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η υπουργός.
Αναφορικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, η ίδια κάνει αναφορά στις ρυθμίσεις για την αδήλωτη και την υποδηλωμένη εργασία, για την απλήρωτη εργασία και για την επέκταση δικαιωμάτων κυρίως της μητρότητας και στις περιπτώσεις υιοθεσίας. Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, "η μη πληρωμή της εργασίας είναι ποινικό αδίκημα και αστικό από την πρώτη μέρα της καθυστέρησης.
Έχει πάρει όμως τεράστιες διαστάσεις στην κοινωνία, επομένως χρειάζεται θωράκιση του πλαισίου που υπάρχει σήμερα".
Ακόμη, "με τη ρύθμιση που περάσαμε πρόσφατα, λέμε ότι η μη καταβολή δεδουλευμένων είναι μονομερής βλαπτική μεταβολή".
Επιπλέον, αναφέρεται στις σημαντικότερες ασφαλιστικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ γνωστοποιεί πως είναι έτοιμη η σχετική Υπουργική Απόφαση και έως τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης των εισφορών για την μετατροπή των ψευδώς αυταπασχολούμενων σε μισθωτούς, μετά και την ψήφιση της σχετικής διάταξης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης