Διεθνή

Γερμανία: Kρίσιμο debate απόψε (3/9) των Merkel - Schulz ενόψει εκλογών στις 24/9

Γερμανία: Kρίσιμο debate απόψε (3/9) των Merkel - Schulz  ενόψει εκλογών στις 24/9
Το debate των Merkel - Schulz είναι προγραμματισμένo για το βράδυ της Κυριακής 3/9, θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα
Με το βλέμμα στραμμένο στην αποψινή τηλεμαχία μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων για τις γερμανικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου, που είναι η  καγκελάριος A. Merkel και ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μ. Schulz, βρίσκονται στη Γερμανία.
Το debate των Merkel - Schulz είναι προγραμματισμένo για το βράδυ της Κυριακής 3/9, θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα και θα μεταδοθεί στις 20:15 (τοπική ώρα, 21:15 ώρα Ελλάδας) από τα τέσσερα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Γερμανίας.
Εκτιμάται ότι θα το παρακολουθήσουν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια άνθρωποι και στη διάρκεια αυτού, ο μεν επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μ. Schulz, θα επιχειρήσει να προκαλέσει μια αντίδραση από τη Μerkel, η οποία όπως  εκτιμά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel «μοιάζει σχεδόν αδιάφθορη έπειτα από 12 χρόνια στην εξουσία», αν και «οι τρεις εβδομάδες που έρχονται ενδέχεται να είναι έντονες».
Η τηλεμαχία αναμένεται να είναι ένα τεστ προσωπικοτήτων, με τη 63χρονη Merkel  κόρη προτεστάντη πάστορα που γεννήθηκε στην πρώην Ανατολική Γερμανία, να μετρά την κάθε λέξη της και τον κατά δύο χρόνια νεότερό της, Μ. Schulz. γεννημένο στην καθολική Δυτική Γερμανία, να εμφανίζεται ως «άνθρωπος του λαού» και να υπενθυμίζει ότι είναι ένας μετανοημένος πρώην αλκοολικός, αλλά  αυτοδίδακτος που άφησε το σχολείο χωρίς να πάρει απολυτήριο.
Οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις σε  ερωτήσεις που θα τους θέσουν μια ομάδα τεσσάρων δημοσιογράφων, «ένα στενό σχήμα» που επιθυμούσε η Merkel, όπως σημείωνε ο Schulz, ο οποίος φαίνεται να έχει μεγάλες προσδοκίες από τη σημερινή τηλεμαχία, δεδομένου ότι στα τέλη της εβδομάδας δήλωσε ότι «το 46% των ψηφοφόρων εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι (…) Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε το αποτέλεσμα των εκλογών».
Στο μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους Σοσιαλδημοκράτες να ακολουθούν από απόσταση τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και μάλιστα, η τελευταία από αυτές που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, έδειχνε διαφορά 17 μονάδων στην πρόθεση ψήφου υπέρ του CDU και ποσοστό 22% των Γερμανών μόνο να επιθυμούν να δουν τον Μ. Schulz στην καγκελαρία.
Πάντως, η A. Merkel, αναμένεται, όπως και στις προεκλογικές της ομιλίες, να δώσει έμφαση στα πεπραγμένα των κυβερνήσεών της από το 2005 και μετά, ενώ ο Μ. Schulz, ο οποίος δεν έχει και πολλά περιθώρια ελιγμών επειδή το κόμμα του συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό, θα εστιάσει στην κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάγκη για δημόσιες επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης