Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φορτσάκης: Aντικειμενικό και διαφανές, αλλά κατ’ ουσία αποτυχημένο το σύστημα των Πανελλαδικών

Φορτσάκης: Aντικειμενικό και διαφανές, αλλά κατ’ ουσία  αποτυχημένο το σύστημα των Πανελλαδικών
O  βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Θ. Φορτσάκης, προτείνει τη θεσμοθέτηση ενός Εθνικού Απολυτηρίου Λυκείου, με ενιαίες πανελλήνιες εξετάσεις
Για την ανάγκη αλλαγής του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, που «είναι μεν αντικειμενικό και διαφανές, αλλά κατά την ουσία του είναι πλήρως αποτυχημένο», κάνει λόγο σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Θ. Φορτσάκης.
Μάλιστα, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών προτείνει τη θεσμοθέτηση ενός Εθνικού Απολυτηρίου Λυκείου, με ενιαίες πανελλήνιες εξετάσεις, υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας, κατά το πρότυπο του γαλλικού "Baccalaureat”, ενώ ασκεί κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία.
Όπως αναφέρει, «εκείνοι πιστεύουν στην ισοπεδωτική Εκπαίδευση και στον κομματικό έλεγχο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόσφατος νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που τη γύρισε στο χειρότερο παρελθόν της».
Περαιτέρω, ο κ. Φορτσάκης, αναφερόμενος στον παραλληλισμό ναζισμού - σταλινισμού, εξηγεί ότι είναι εντελώς διαφορετικά καθεστώτα, καθώς έχουν διαφορετικές αφετηρίες, συμπληρώνοντας πως «αυτή η διαφορά, όμως, δεν εμποδίζει, αντίθετα από ό,τι ισχυρίστηκε ο κ. Κοντονής, να ερευνήσουμε τα εγκλήματα που τελέστηκαν σε αυτά τα διαφορετικά καθεστώτα».
Τέλος, σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, τονίζει την ανάγκη να επανυπολογισμού των αντικειμενικών αξιών ώστε να πλησιάσουν τις εμπορικές και να εξαλειφθούν οι μεγάλες σημερινές ανισότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης