Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Θα εκκενωθεί το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο – Έβγαινε μαύρος καπνός από το κτίριο

ΗΠΑ: Θα εκκενωθεί το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο – Έβγαινε μαύρος καπνός από το κτίριο
Το προσωπικό που διαμένει στο προξενείο έχει διπλωματική ασυλία και έχει λάβει εντολή για εγκατάλειψη του κτιρίου
Θα εκκενωθεί σήμερα το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, μετά από εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι έβγαινε μαύρος καπνός από την καμινάδα του κτιρίου.
Μάλιστα, εκλήθη στο ρωσικό προξενείο ένας επιθεωρητής της υπηρεσίας ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ελέγχου της ποιότητας του αέρα για την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο στο twitter,
 «επιθεωρητής εστάλη στο ρωσικό προξενείο.
Δεν είναι ορατός καπνός».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε κληθεί και η πυροσβεστική στο προξενείο, καθώς τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι μαύρος καπνός βγαίνει από τη στέγη του κτιρίου. Ωστόσο, λίγο αργότερα ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ότι δεν υπήρχε φωτιά.
Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι ο καπνός συνδέεται με μέτρα "προστασίας" του κτιρίου.
Πάντως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από το ρωσικό προξενείο και δύο παραρτήματά του στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη να κλείσουν αυτό το Σαββατοκύριακο, σε ένα πλαίσιο κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Τα κτίρια θα παραμείνουν στην κυριότητα της Μόσχας, αλλά μόνο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορεί να δίνει άδεια για πρόσβαση σε αυτά.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το προσωπικό που διαμένει στο προξενείο έχει διπλωματική ασυλία και έχει λάβει εντολή για εγκατάλειψη του κτιρίου μαζί με τις οικογένειές τους εντός 10 με 12 ωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης