Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Γενοκτονία η σφαγή μουσουλμάνων Ροχίνγκια στη Μιανμάρ

Erdogan: Γενοκτονία η σφαγή μουσουλμάνων Ροχίνγκια στη Μιανμάρ
Όσοι κλείνουν τα μάτια σε αυτή τη γενοκτονία, αποτελούν μέρος αυτής της σφαγής, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος
«Γενοκτονία» συνιστά η σφαγή εκατοντάδων μουσουλμάνων Ροχίνγκια στις βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται από την περασμένη εβδομάδα στη Μιανμάρ, δήλωσε σήμερα (1/9/2017) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan.
Σύμφωνα με νέα επίσημα δεδομένα, σχεδόν 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις που μαίνονται από την προηγούμενη Παρασκευή στη βόρεια Πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ, στο πλέον αιματηρό ξέσπασμα βίας εδώ και δεκαετίες γύρω από τη μουσουλμανική μειονότητα της χώρας, όπως ανέφερε το «Reuters».
Οι συγκρούσεις έχουν οδηγήσει περίπου 38.000 Ροχίνγκια να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές, σύμφωνα με πηγές του ΟΗΕ.
«Μια γενοκτονία συντελείται εκεί.
Σιωπούν απέναντι σε ό,τι συμβαίνει…
Όσοι κλείνουν τα μάτια σε αυτή τη γενοκτονία που διαπράττεται υπό το πέπλο της δημοκρατίας, αποτελούν μέρος αυτής της σφαγής», δήλωσε ο Erdogan, κατά τις εκδηλώσεις της γιορτής Κουρμπάν Μπαϊράμ που διοργάνωσε το κόμμα του Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (AK) στην Κωνσταντινούπολη.
Ο στρατός της Μιανμάρ έχει δηλώσει ότι διεξάγει επιχειρήσεις εκκαθάρισης ενάντια σε «εξτρεμιστές τρομοκράτες» για να προστατέψει άμαχους πολίτες.
Ο τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί ενδελεχώς κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 στη Νέα Υόρκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης