Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ριζική αλλαγή της φορολογίας εισοδήματος ζητά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας

Ριζική αλλαγή της φορολογίας εισοδήματος ζητά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας
Τι ζητά από τους πολιτικούς αρχηγούς
Τη ριζική αλλαγής της φορολογίας εισοδήματος προτείνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την προστασία της υγιούς επιχειρηματικότητας, την αύξηση των δημοσίων εσόδων και την τόνωση της κατανάλωσης.
Η πρόταση της ΚΕΕ περιλαμβάνεται στο υπόμνημα που απέστειλε σήμερα (31/8) στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Όπως σημειώνεται στο υπόμνημα: «Η προσπάθεια που έχει γίνει, με κόπο και θυσίες από τους Έλληνες, όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν τώρα.
Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες, με τις κατάλληλες γενναίες παρεμβάσεις, με ομοψυχία και συνεννόηση, να βγει επιτέλους από τον εφιάλτη της κρίσης και να μπει σε μια πορεία δυναμικής και διατηρήσιμης ανάπτυξης.
Η ευθύνη για την επίτευξη αυτού του στόχου ανήκει σε όλους».
Η επιμελητηριακή κοινότητα σημειώνει ότι μετά από ένα μεγάλο διάστημα ύφεσης και στασιμότητας, η ελληνική οικονομία φαίνεται να επιστρέφει σε θετική πορεία.
Στην πορεία αυτή συμβάλουν μια σειρά από εξελίξεις, όπως η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η καλή πορεία του τουρισμού, η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και η καταγραφή σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016, στο βαθμό που αυξάνει την αξιοπιστία της Ελλάδας έναντι των αγορών.
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, τα θετικά αυτά σημάδια σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν εφησυχασμό, καθώς παραμένουν κάποια «αγκάθια» που εμποδίζουν την πορεία μετασχηματισμού και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Οι θέσεις και οι διεκδικήσεις της επιμελητηριακής κοινότητας είναι οι εξής:

- Νέα δημοσιονομική πολιτική, με ένα ριζοσπαστικό φορολογικό σύστημα μεταβλητού αφορολόγητου.
- Ενίσχυση της ρευστότητας.
- Ριζική αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης.
- Αντιμετώπιση της πολυνομίας και της κακονομίας.
- Ριζική αναμόρφωση της Εκπαίδευσης.
- Πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα
- Διαρθρωτικές αλλαγές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης