Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Έξι παγκόσμιες τράπεζες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ψηφιακό νόμισμα

FT: Έξι παγκόσμιες τράπεζες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ψηφιακό νόμισμα
Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG και State Street εργάζονται πάνω στο «νόμισμα διακανονισμού» που δημιούργησε η UBS, σύμφωνα με τους «FT»
Έξι από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου έχουν ενταχθεί σε ένα project για τη δημιουργία μιας νέας μορφής ψηφιακού χρήματος, που ελπίζουν να αρχίσει να χρησιμοποιείται το 2018 για την εκκαθάριση και τον διακανονισμό συναλλαγών μέσω του blockchain, της τεχνολογίας που στηρίζει το bitcoin.
Σύμφωνα με τους «Financial Times», η Barclays, η Credit Suisse, η Canadian Imperial Bank of Commerce, η HSBC, η MUFG και η State Street εργάζονται πάνω στο «νόμισμα διακανονισμού» που δημιούργησε η UBS, με στόχο να καταστήσει αποτελεσματικότερες τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Η κίνηση έρχεται καθώς το σχέδιο προχωρά σε μια νέα φάση ανάπτυξης, στην οποία τα μέλη του έχουν ως στόχο να εμβαθύνουν τις συζητήσεις με τις κεντρικές τράπεζες και να εργαστούν για την ενίσχυση του απορρήτου δεδομένων και της προστασίας του κυβερνοχώρου.
«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τις κεντρικές τράπεζες και τις ρυθμιστικές αρχές και θα το συνεχίσουμε αυτό κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών με στόχο ένα “περιορισμένο άνοιγμα” στα τέλη του 2018», δήλωσε ο Hyder Jaffrey, επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων της UBS.
Η τεχνολογία Blockchain είναι ένα πολύπλοκο σύνολο αλγορίθμων που επιτρέπει στα λεγόμενα κρυπτονομίσματα - συμπεριλαμβανομένου του bitcoin - να διαπραγματεύονται και να επαληθεύονται ηλεκτρονικά μέσω ενός δικτύου υπολογιστών.
Αφού αρχικά ήταν επιφυλακτικές εξαιτίας των ανησυχιών για απάτη, οι τράπεζες διερευνούν τώρα πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία για να επιταχύνουν τα συστήματα διακανονισμού back-office και να απελευθερώσουν δισεκατομμύρια σε κεφάλαια που συνδέονται με τη στήριξη των συναλλαγών στις παγκόσμιες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης