Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett: Δεν φαίνεται σαν να έχουμε ανάπτυξη 3% στις ΗΠΑ - Η Fed πρέπει να είναι προσεκτική με το QE

Buffett: Δεν φαίνεται σαν να έχουμε ανάπτυξη 3% στις ΗΠΑ - Η Fed πρέπει να είναι προσεκτική με το QE
Θα υπέθετα ότι βρισκόμαστε τώρα σε μια οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 2%», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway
Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ δεν φαίνεται να βρίσκεται στο 3%, δήλωσε σήμερα (30/8/2017), ανήμερα των γενεθλίων του, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett στο «CNBC».
Το 3% είναι το όριο στο οποίο έχουν στοχεύσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και η κυβέρνησή του.
Επίσημα στοιχεία έδειξαν σήμερα ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 3% κατά το β’ τρίμηνο του 2017, αναθεωρώντας ανοδικά τα προηγούμενα στοιχεία, που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 2,6%.
«Θα υπέθετα ότι βρισκόμαστε τώρα σε μια οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 2%», δήλωσε ο Buffett.
Παράλληλα, εξηγώντας γιατί δεν επέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, μετά την υποτονική του αντίδραση στα βίαια ρατσιστικά επεισόδια στη Βιρτζίνια, ο πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway, δήλωσε ότι προσπαθεί να μην μπερδεύει επιχειρήσεις και πολιτική.
Όπως τόνισε δεν έχει «επιτεθεί» σε κανέναν πρόεδρο και δεν πρόκειται να αρχίσει να το κάνει με τον Trump.
«Έχω ζήσει κάτω από 15 προέδρους», αυτή η χώρα θα προχωρήσει αλλά είναι σημαντικό αυτή η κυβέρνηση να λειτουργεί καλά, επεσήμανε.
Μιλώντας στη συνέχεια στο «Bloomberg», ο Buffett δήλωσε ακόμη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) πρέπει να είναι προσεκτική με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Αναφορικά με την Bank Of America, ο μεγαλοεπενδυτής δήλωσε ότι του αρέσουν η επιχείρηση, η αποτίμηση και η διαχείριση, ενώ ανέφερε ότι η τράπεζα θα κερδίσει περισσότερα εάν τα επιτόκια αυξηθούν.
Νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκε ότι η Berkshire Hathaway του Buffett έγινε και επίσημα ο μεγαλύτερος μέτοχος της Bank of America, με μερίδιο 6,6%.
Η Berkshire άσκησε δικαιώματα αγοράς 700 εκατ. μετοχών της τράπεζας σε τιμή χαμηλότερη της αγοράς, με το λογιστικό κέρδος να ανέρχεται σε 13 δισ. δολ. περίπου.
Επίσης, ο Buffett δήλωσε περισσότερο βέβαιος για το μέλλον της Apple από ό,τι της IBM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης