Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το πετρέλαιο, στον απόηχο Harvey - Στο -0,3% και τα 46,4 δολ. ανά βαρέλι το αργό

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το πετρέλαιο, στον απόηχο Harvey - Στο -0,3% και τα 46,4 δολ. ανά βαρέλι το αργό
Η διακοπή της λειτουργίας διυλιστηρίων μετά το πέρασμα του τυφώνα Harvey πυροδότησε φόβους για μείωση της ζήτησης για πετρέλαιο στις ΗΠΑ
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται σήμερα (29/8/2017) το πετρέλαιο, καταγράφοντας μια νευρική συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων, καθώς η διακοπή της λειτουργίας διυλιστηρίων μετά το πέρασμα του τυφώνα Harvey πυροδότησε φόβους για μείωση της ζήτησης για πετρέλαιο στις ΗΠΑ.
Περί τις 16:00, το αργό κατέγραφε απώλειες 0,3% και κινείτο στα 46,4 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,1% υψηλότερα, στα 51,5 δολ. ανά βαρέλι.
Η σημερινή νευρικότητα οφείλεται στα συνεχιζόμενα προβλήματα στο Τέξας, όπου οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται, προκαλώντας πρωτοφανείς πλημμύρες.
Ο τυφώνας Harvey έχει ήδη εκτιμηθεί ότι έχει μειώσει την ικανότητα διύλισης στην περιοχή κατά περισσότερο από 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ενισχύοντας τις τιμές της βενζίνης, αλλά εντείνοντας τις πιέσεις στο αργό πετρέλαιο.
Χθες (28/8), το αργό κατέγραψε βαριές απώλειες 2,7% και έκλεισε στο χαμηλό 1 μήνα των 46,57 δολ. ανά βαρέλι.
Πάντως, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), ανέφερε χθες ότι δεν υπάρχει ανάγκη να απελευθερωθούν καύσιμα από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντισταθμιστεί η αναστάτωση που προκάλεσε ο τυφώνας, καθώς, όπως πρόσθεσε, οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου είναι καλά εφοδιασμένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης