Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Δριμεία επίθεση του Melenchon κατά του Macron σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Μασσαλίας

Le Monde: Δριμεία επίθεση του Melenchon κατά του Macron σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Μασσαλίας
Ο ηγέτης της "Ανυπότακτης Γαλλίας", Jean Luc Melenchon, κατηγόρησε τον πρόεδρο Macron για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, για τη μείωση της επιδότησης ενοικίου στους φοιτητές και για όσα άσχημα είπε για τους Γάλλους στη Ρουμανία
Ο ηγέτης της "Ανυπότακτης Γαλλίας", Jean Luc Melenchon, είναι ικανοποιημένος, γιατί όπως γράφει η Le Monde κατάφερε να συγκεντρώσει 3.000 κόσμο σε εκδήλωση που έκανε στο πανεπιστήμιο της Μασσαλίας, μεταξύ των οποίων και αρκετές εκατοντάδες φοιτητών που κάθονταν στην πλατεία κάτω από τον ήλιο.
Ήταν σαν μία πρόβα τζενεράλε για την πορεία της 23ης Σεπτεμβρίου για "το πραξικόπημα που έχει γίνει ενάντια στο κοινωνικό κράτος και τη μεταρρύθμιση στα εργασιακά", αλλά και μία επιβεβαίωση ότι η "Ανυπότακτη Γαλλία" του Melenchon θα είναι η βασική αντίπαλος του Macron και η μόνη εναλλακτική δύναμη.
"Το κύμα ξεκίνησε και δίνουμε ραντεβού για τις 23 Σεπτέμβρη όταν οι άνθρωποι θα εκφραστούν μέσω της δημοκρατίας του δρόμου και με τα μαθήματα των εκλογών που δώσατε με την ψήφο σας, αλλά και με την αποχή σας" είπε ο ηγέτης της "Ανυπότακτης Γαλλίας".
Ζήτησε επίσης περισσότερη δράση, όχι φλυαρία, αλλά να δοθεί μάχη, προτρέποντας τον κόσμο να βαδίσει μπροστά, υποστηρίζοντας ότι "πρέπει να είμαστε ικανοί να εκφράσουμε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα από αυτό των φιλελεύθερων και να είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε ανά πάσα στιγμή".
"Και θα είμαστε!" συνέχισε με το γνωστό του πάθος ο Melenchon, κάνοντας λόγο για επανάσταση των ανθρώπων και για μάχη ενάντια στους τύραννους.
Ικανοποιημένος είναι ο Melenchon και για την οργάνωση του κινήματός του, αλλά θέλει απλά να ξεκαθαρίσει τους στόχους και τις δράσεις του.
"Το πρόβλημα της ηγεσίας έχει λυθεί, το πρόβλημα του προγράμματος έχει επίσης λυθεί, το ζητήσαμε από τον κόσμο και η ανταπόκρισή του ήταν 7 εκατ. ψήφοι και 17 βουλευτές, αλλά και το πρόβλημα της στρατηγικής έχει λυθεί, δεν βάζουμε ταμπέλες, θέλουμε ο κόσμος να αποφασίζει και να συμμετέχει" εξήγησε ο Γάλλος πολιτικός.
Επανέλαβε επίσης ότι "είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή που οι συνθήκες θα το επιτρέψουν για να αναμετρηθούμε με το φιλελεύθερο σύστημα, ούτε σε αυτούς βάζουμε ταμπέλες, απλά κρίνουμε όσα κάνουν".
Ο Μelenchon επιτέθηκε επίσης αρκετές φορές στον πρόεδρο Emmanuel Macron, όχι μόνο για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και τη μείωση των επιδοτήσεων ενοικίου στους φοιτητές, αλλά και για τις δηλώσεις του στη Ρουμανία για τους Γάλλους που μισούν τις μεταρρυθμίσεις.
"Είναι σοκαριστικό, είναι απίστευτο, όχι ένας πρόεδρος της δημοκρατίας δεν μπορεί να μιλάει έτσι για τον γαλλικό λαό, δεν είναι το αφεντικό του για να λέει ότι οι Γάλλοι δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις" ανέφερε ο αριστερός πολιτικός και συνέχισε στο ίδιο έντονο ύφος.
"Δεν είναι οι μεταρρυθμίσεις που δεν θέλει ο γαλλικός λαός, είναι οι δικές σας μεταρρυθμίσεις που δεν θέλει, δεν σας δίνουμε το δικαίωμα να μιλάτε με αυτόν τον τόνο και σας καταδικάζουμε ότι παραβιάσατε τον κανόνα που θέλει να μην μιλούν οι Γάλλοι άσχημα για τη χώρα και τους πολίτες της σε μία άλλη πρωτεύουσα".
Ο Μelenchon εξέφρασε για άλλη μία φορά την αντίθεσή του με το νέο εργασιακό καθεστώς.
"Είναι απαράδεκτο και αν είχαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης σε αυτή τη χώρα δεν θα υπήρχε ούτε μία θέση αποσπασμένου εργαζόμενου στη Γαλλία, οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να καταβάλλονται στη χώρα προέλευσης και έχουμε να κάνουμε με ένα κοινωνικό ντάμπινγκ, διότι ένας αποσπασμένος εργαζόμενος κοστίζει φθηνότερα από έναν άλλον".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης