Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κούβα καταδικάζει ως «αυθαίρετες» και «παράνομες» τις νέες κυρώσεις Trump στη Βενεζουέλα

Η Κούβα καταδικάζει ως «αυθαίρετες» και «παράνομες» τις νέες κυρώσεις Trump στη Βενεζουέλα
Ο Trump υπέγραψε στις 25 Αυγούστου ένα διάταγμα με το οποίο απαγορεύθηκε η αγορά νέων ομολόγων της κυβέρνησης της Βενεζουέλας
Η Κούβα καταδίκασε σθεναρά τις κυρώσεις, τις οποίες επέβαλε στη Βενεζουέλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και κάλεσε τα κράτη της Λατινικής Αμερικής να υπερασπιστούν τις αρχές μιας συμφωνίας για την ειρήνη στην περιοχή, η οποία είχε συναφθεί το 2014.
«Η Κούβα καταδικάζει σθεναρά το διάταγμα που υπογράφτηκε (25/8) από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump με το οποίο επιβάλλονται νέες, πιο σκληρές οικονομικές κυρώσεις» σε βάρος της Βενεζουέλας, δήλωσε ο Kουβανός υφυπουργός Εξωτερικών Abelardo Moreno, σύμφωνα με το φύλλο της εφημερίδας Juventud Rebelde.
Η Αβάνα απορρίπτει «τα άδικα, μονομερή, αυθαίρετα, παράνομα μέτρα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και συνεχίζουν να λαμβάνονται εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρόεδρος Nicolas Maduro », συνέχισε ο Moreno.
Ο Trump υπέγραψε στις 25 Αυγούστου ένα διάταγμα με το οποίο απαγορεύθηκε η αγορά νέων ομολόγων της κυβέρνησης της Βενεζουέλας ή της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της χώρας, της PDVSA.
Σε αυτά τα νέα μέτρα «προστέθηκε η διαβεβαίωση ότι "δεν προβλέπεται η ανάληψη στρατιωτικής δράσης στο εγγύς μέλλον" εναντίον αυτής της φίλης χώρας.
Σημαίνει αυτό ότι πρέπει να περιμένουμε πως θα υπάρξει (στρατιωτική δράση) αργότερα;», διερωτήθηκε ο Moreno.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η δική μας Αμερική δεν πρέπει να ξεχνάει την ιστορία της. Είναι επιτακτικό να υπερασπιστούμε σθεναρά τις αρχές και τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε με τη Διακήρυξη για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, Ζώνη Ειρήνης», η οποία είχε υιοθετηθεί το 2014 στην Αβάνα, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου της Κοινότητας των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Στον οργανισμό αυτό, ο οποίος ιδρύθηκε το 2011, συμμετέχουν όλες οι χώρες του δυτικού ημισφαιρίου πλην των ΗΠΑ και του Καναδά.
Η Βενεζουέλα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της Κούβας και ο δεύτερος εμπορικός της εταίρος, μετά την Κίνα.
Είναι ο βασικός προμηθευτής πετρελαίου για τη νήσο αυτή της Καραϊβικής, ενώ η Αβάνα σε αντάλλαγμα προσφέρει τις υπηρεσίες χιλιάδων γιατρών.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης