Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Για την Ελλάδα υπάρχει το διεθνές Δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες και δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες"

Βίτσας: Για την Ελλάδα υπάρχει το διεθνές Δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες και δεν υπάρχουν
"Tα μέτρα που έχουν παρθεί είναι αρκετά και σε ορισμένες περιπτώσεις υπεραρκετά", ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας
«Για την Ελλάδα υπάρχει το διεθνές Δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες και δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες"», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".
Ο ίδιος σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας σημειώνει  πως «παρακολουθούμε με περίσκεψη μια αναβάθμιση της τακτικής από την πλευρά της γείτονος χώρας και αναπροσαρμόζουμε σε σχέση με αυτό και τις δικές μας δυνάμεις αποτροπής» και το εξηγώντας πως «το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι σε όλες τις διαδικασίες παραβιάσεων εμείς θα προσγειωνόμαστε τελευταίοι και εμείς θα ελλιμενιζόμαστε τελευταίοι».
Κληθείς να απαντήσει αν αποκλείει ότι θα έρθουν νέα μέτρα, απαντά πως «τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι αρκετά και σε ορισμένες περιπτώσεις υπεραρκετά.
Θα έλεγα ότι με βάση τις επιτυχίες πρέπει να έχουμε μια ροή προς τη βελτίωση της καθημερινότητας», ενώ σημειώνει ότι «το τι θα συζητήσουμε στην τρίτη αξιολόγηση είναι περίπου δεδομένο, περιγράφεται.
Όμως πάντα έχουμε στο μυαλό μας αυτό που είπατε, ότι μπορούν να τεθούν και νέα θέματα στο τραπέζι και θέματα που έχουν να κάνουν με προβλέψεις πιθανές ή απίθανες».
Ξεκαθαρίζει ότι «ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλλιέργησε μια πολιτική διχασμού», δηλώνει ότι «ο πρωθυπουργός ήταν παρών» τις ημέρες των πυρκαγιών , με «την έννοια ότι είχε μια πλήρη γνώση και πλήρη ενημέρωση για το τι συνέβαινε και το τι σχεδιαζόταν.
Ο σχεδιασμός παιζόταν μέρα με τη μέρα.
Έδινε και κατευθύνσεις στον αρμόδιο υπουργό».
«Ο πρωθυπουργός είχε άμεση σχέση με το τι γινόταν στα μέτωπα των πυρκαγιών, έδινε κατευθύνσεις και ήταν σε μια διαρκή επαφή», πρόσθεσε και τόνισε ότι «ήταν εντός Ελλάδας».
Σχετικά με την υπόθεση Καμμένου ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «το γεγονός ότι ένας πολιτικός που είναι αρχηγός κόμματος, που είναι υπουργός της κυβέρνησης επιχειρεί να διαλευκανθεί μια υπόθεση χωρίς να πηγαίνει να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη δεν είναι αρκετός λόγος για να στηθεί Εξεταστική Επιτροπή».
Ανέφερε δε, πως «μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, έχουμε κάποιους πολιτικούς ισχυρισμούς από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και κάποια επιθετική συμπεριφορά από την πλευρά επιχειρηματικών κύκλων.
Δεν έχουμε τίποτα από την πλευρά εκείνων που την διερευνούν που να εμπλέκει προς το παρών πολιτικά πρόσωπα.
Όταν θα φθάσουμε σε αυτό και αν θα φθάσουμε σε αυτό, που εγώ θεωρώ ότι δεν θα φθάσουμε, ελάτε να το συζητήσουμε».
Για την απόφαση του κ. Κοντονή να μη συμμετάσχει η Ελλάδα στο Συνέδριο για τα "εγκλήματα του κομμουνισμού" στην Εσθονία, τη χαρακτηρίζει σωστή και «έκανε πάρα πολύ καλά γιατί το μοναδικό που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ευρώπη είναι να χρησιμοποιούνται ιδεολογικά κατάλοιπα που έχει κάθε κοινωνία για να αναπαράγει συγκρούσεις που μπορεί να έχουν έναν χαρακτήρα ιστορικής μελέτης, αλλά το να προσπαθείς να αποδείξεις ότι ο ναζισμός και ο κομμουνισμός μέσα από ένα σχήμα είναι ταυτόσημα μέσα στην πράξη, αυτό είναι όχι απλώς αναθεώρηση αλλά αντιστροφή της ιστορίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης