Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίων και εποπτείας - Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίων και εποπτείας - Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα
Η κυβέρνηση θα καταψηφίσει την πρόταση της Ν.Δ. για τη διεξαγωγή Εξεταστικής Επιτροπής σε βάρος του Πάνου Καμμένου

Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, καθώς το πρόγραμμα κινείται εντός των στόχων.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, το 2019, ενώ άσκησε δριμύτατη κριτική στη Ν.Δ., καταλογίζοντάς της «ακροδεξιά στρατηγική».
Απαντώντας σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να μην συμμετάσχει στην εκδήλωση της Εσθονίας, υποστήριξε ότι «έπραξε ορθότατα και τελικά δικαιώθηκε από την κατάληψη της συνόδου».
Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, επεσήμανε πως «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ποια θα είναι η στάση των δανειστών, και ειδικά του ΔΝΤ, καθώς σπανίως αυτή καθορίζεται από τον οικονομικό ορθολογισμό».
Παραθέτοντας τις κυβερνητικές προτεραιότητες, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην οριστική ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές, στην ενίσχυση της αναπτυξιακής τάσης και στις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε τα σενάρια περί ανασχηματισμού λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα καταψηφίσει την πρόταση της Ν.Δ. για τη διεξαγωγή Εξεταστικής Επιτροπής σε βάρος του Πάνου Καμμένου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης