Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: "Η καλύτερη απάντηση είναι η ειρήνη, όχι στην ισλαμοφοβία" φώναζαν οι διαδηλωτές στη Βαρκελώνη

Ισπανία:
Με τους διαδηλωτές περπάτησε και ο βασιλιάς της Ισπανίας, ο Φίλιππος ο έκτος και έγινε έτσι ο πρώτος βασιλιάς που συμμετέχει σε διαδήλωση από την καθιέρωση της μοναρχίας το 1975
Μεγάλη πορεία κατά  της τρομοκρατίας, πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, με τους διαδηλωτές να έχουν ένα μεγάλο πανό που έγραφε δεν "φοβόμαστε".
Η διαδήλωση είναι μία "αποδοκιμασία της τρομοκρατίας" και σε αυτή συμμετέχει και ο βασιλιάς της Ισπανίας για να αποτίσει με τη σειρά του φόρο τιμής στα 15 θύματα των επιθέσεων της 17ης Αυγούστου, αλλά και να συμπαρασταθεί στους 128 τραυματίες.
Στην κορυφή της πορείας δεσπόζει ένα πανό που γράφει "Δεν φοβάμαι", ενώ η πρώτη σειρά είναι κατειλημμένη από εκπροσώπους συλλογικοτήτων που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των θυμάτων.
"Η καλύτερη απάντηση είναι η ειρήνη, όχι στην ισλαμοφοβία" ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών.
Πολλοί διαδηλωτές κρατούν, εξάλλου, καταλανικές σημαίες.
Με τους διαδηλωτές περπάτησε, εξάλλου, και ο βασιλιάς της Ισπανίας, ο Φίλιππος ο έκτος και έγινε έτσι ο πρώτος βασιλιάς που συμμετέχει σε διαδήλωση από την καθιέρωση της μοναρχίας το 1975.
Ο βασιλιάς ήταν, ωστόσο, αρκετά πίσω από την κορυφή της πορείας, όπως και ο πρωθυπουργός Mariano Rajoy και άλλοι πολιτικοί, υπουργοί, βουλευτές και δήμαρχοι.
Παρόμοιες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Μαδρίτη, τη Βαλένθια και το Βίγκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης