Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Διπλή έρευνα για το περιστατικό με τον άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε στρατιώτες στο Βέλγιο

Reuters: Διπλή έρευνα για το περιστατικό με τον άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε στρατιώτες στο Βέλγιο
Εξετάζεται και αν οι στρατιώτες έπραξαν σωστά πυροβολώντας και σκοτώνοντάς τον, όντας σε αυτοάμυνα
Διπλή έρευνα ξεκίνησαν το Σάββατο 26/8 οι βέλγικες αρχές για την επίθεση με μαχαίρι, την οποία θεωρούν τρομοκρατική ενέργεια, όπως μεταδίδει το Reuters.
Παράλληλα, έδωσαν και περισσότερες πληροφορίες για τον δράστη που έπεσε νεκρός από τα πυρά στρατιωτών.
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι ζήτησαν να γίνει έρευνα τόσο για απόπειρα φόνου από τον δράστη, όσο και για την αντίδραση των στρατιωτών.
Ο άνδρας φώναξε Allahu Akbar, καθώς μαχαίρωνε τους στρατιώτες, ένας εκ των οποίων τον πυροβόλησε δύο φορές.
Ο δράστης ξεψύχησε αργότερα στο νοσοκομείο και από την έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του ψεύτικα εκρηκτικά και δύο αντίγραφα του κορανίου.
Ήταν Σομαλός, 30 ετών και είχε πάει στο Βέλγιο το 2004.
Ο υπουργός μετανάστευσης Theo Francken ενημέρωσε ότι ο 30χρονος άνδρας είχε εξασφαλίσει άσυλο το 2009 και είχε πάρει και τη βέλγικη υπηκοότητα το 2015.
Έρευνα έγινε και στο σπίτι του στην πόλη Μπριζ, αλλά δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με πιθανά ευρήματα.
Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι ο δράστης δεν είχε κάποια σχέση με τον ισλαμικό ακτιβισμό, αλλά φαίνεται να συνδέεται και μία επίθεση που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2017.
Η εισαγγελία των Βρυξελλών άνοιξε και μία έρευνα για το αν έπραξαν σωστά οι στρατιώτες πυροβολώντας τον.
"Φαίνεται ότι ο στρατιώτης πυροβόλησε τον ύποπτο που επιτέθηκε, όντας σε αυτοάμυνα και σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής" ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελία.
Η αυτοψία θα συνεχιστεί το Σάββατο 26/8 και οι εισαγγελείς θα ανακοινώσουν το πόρισμά τους μετά και τη βαλλιστική εξέταση.
Οι περιπολίες στρατιωτών είναι συνηθισμένες στις Βρυξέλλες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015, αλλά και στην πρωτεύουσα του Βελγίου το 2016.
Τον Ιούνιο του 2017 στρατιώτες είχαν σκοτώσει έναν ύποπτο για βομβιστική επίθεση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών σε ένα περιστατικό που θεωρήθηκε απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης