Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα ζητήματα που έθεσαν οι παραγωγικοί φορείς Β. Ελλάδος στον πρωθυπουργό - Τι δήλωσαν

Τα ζητήματα που έθεσαν οι παραγωγικοί φορείς Β. Ελλάδος στον πρωθυπουργό - Τι δήλωσαν
Τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων Β. Ελλάδος, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, Α.Τσίπρα
Ζητήματα που απασχολούν την οικονομία και την παραγωγή Βορείου Ελλάδας έθεσαν οι φορείς στη Θεσσαλονίκη, κατά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα.
Οι φορείς της πόλης χαρακτήρισαν ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι προχωράνε τα ζητήματα των υποδομών (λιμάνι, μετρό, έργα στο αεροδρόμιο), ενώ χαρακτήρισαν ως μεγάλη ευκαιρία την αλλαγή στον ΟΑΣΘ.
Η ανάπτυξη και η  δημιουργία θέσεων εργασίας είναι το ζητούμενο, δήλωσε  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθ. Σαββάκης, μετά το πέρας της συνάντησης του πρωθυπουργού,  Α. Τσίπρα, με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.
Γι΄αυτό, δήλωσε ο κ. Σαββάκης, σύμφδωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «χρειάζεται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας συνεκτικής πολιτικής που θα δημιουργήσει ένα πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον και θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, ούτως ώστε να έρθει ξανά η βιομηχανία στο επίκεντρο της πολιτικής της χώρας».
Το θέμα των επόμενων ενεργειών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έθεσε στον Α.Τσίπρα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος,  Κυρ. Λουφάκης, ώστε να γίνει, όπως σημείωσε "ατμομηχανή" για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της πόλης, έθεσε τα ζητήματα της υπερβολικής φορολόγησης και των μεγάλων εισφορών , ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έδωσε υποσχέσεις, διότι όπως παρατήρησε οι υποσχέσεις έχουν "κουράσει".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,  Π. Φιλιππίδης, τόνισε ότι «τα κόκκινα δάνεια είναι το θέμα που καίει όλο τον κόσμο και για τις επιχειρήσεις είναι το ζήτημα της ρευστότητας», και σημείωσε ότι "έδειξε κατανόηση" ο πρωθυπουργός στα αιτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων.
Για «μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής» που «δίνεται με πάρα πολύ σκληρότητα καθημερινά και σε αυτή θέλουμε να έχουμε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό δίπλα μας, να μας θωρακίσει να μας προστατεύσει ώστε απρόσκοπτα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα να κάνουμε τη δουλειά μας» έκανε λόγο ο πρόεδρος των  Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Μιχ. Κούπκας.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν τα Επιμελητήρια, οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων και η ΔΕΘ-Helexpo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης