Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Μεγάλο σοκ για την οικονομία των ΗΠΑ, εάν δεν υπάρξει αύξηση του ορίου χρέους

Powell (Fed): Μεγάλο σοκ για την οικονομία των ΗΠΑ, εάν δεν υπάρξει αύξηση του ορίου χρέους
H κεντρική τράπεζα μπορεί να είναι υπομονετική με νέες αυξήσεις των επιτοκίων 
Για ένα μεγάλο σοκ για την οικονομία των ΗΠΑ, εάν δεν υπάρξει αύξηση του ορίου χρέους, προειδοποίησε σήμερα (25/8/2017) ο κυβερνήτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) Jerome Powell, ενώ τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να υποθέτει ότι η Fed μπορεί να προστατεύσει την αμερικανική οικονομία από προβλήματα με το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού.
Πάντως, ο Powell ανέφερε ότι το όριο χρέους πάντα αυξανόταν εγκαίρως και δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν το ίδιο και αυτή τη φορά.
Ένα τέτοιο «σοβαρό σοκ δεν είναι κάτι που χρειαζόμαστε», τόνισε και αποκάλυψε ότι οποιαδήποτε αλληλεπίδραση μεταξύ της νομισματικής πολιτικής και του θέματος θα αποφασιστεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κεντρικής τράπεζας.
Μιλώντας στο «CNBC», ο Powell δήλωσε ακόμη ότι η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή και η αγορά εργασίας πολύ ισχυρή, αναφέροντας πως η Fed έχει ένα σχέδιο για τη συρρίκνωση του ισολογισμού της και σύντομα θα αρχίσει να εξομαλύνει τη νομισματική της πολιτική.
Όσον αφορά στα επιτόκια, ο αξιωματούχος της Fed δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να είναι υπομονετική με επόμενες αυξήσεις.
Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα περάσει από το Κογκρέσο, ενώ υπέθεσε ότι θα υπάρξει «κάποια φορολογική δράση» το 2018.
Ο Powell αναφέρθηκε και στο επιτόκιο διατραπεζικού δανεισμού Libor, τονίζοντας ότι η αντικατάστασή του θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να χειραγωγηθεί.
Ερωτηθείς για την ανυπαρξία αντίδρασης στο σχέδιο της Fed να συρρικνώσει τον ισολογισμό της, ο Powell προειδοποίησε ότι οι αγορές θα μπορούσαν να «ξυπνήσουν οποιαδήποτε στιγμή».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης