Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ενισχύονται οι εξουσίες του Erdogan - Απολύονται εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι

tags :
Τουρκία: Ενισχύονται οι εξουσίες του Erdogan - Απολύονται εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι
Η Τουρκία έχει απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 150.000 υπαλλήλους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα
Ενισχύονται οι εξουσίες του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan στην υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ ενώ παράλληλα απολύονται εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι με δύο διατάγματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα (25/8) τα τελευταία μίας σειράς που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Η Τουρκία έχει απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 150.000 υπαλλήλους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ενώ έχουν προφυλακιστεί τουλάχιστον 50.000 άτομα, ανάμεσά τους στρατιωτικοί, αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι.
Η εντεινόμενη καταστολή έχει στο στόχαστρό της άτομα, τα οποία οι τουρκικές αρχές εικάζουν πως συνδέονται με το δίκτυο του κληρικού  Fethullah Gulen, που κατηγορήθηκε από την Άγκυρα για το πραξικόπημα.
Σύμφωνα με τα τελευταία διατάγματα, που δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της κυβέρνησης, απολύθηκαν περισσότεροι από 900 δημόσιοι υπάλληλοι από υπουργεία, δημόσιους φορείς και στρατιωτικούς.
Στους απολυμένους περιλαμβάνονται περισσότεροι από 100 ακαδημαϊκοί.
Επίσης σύμφωνα με τα διατάγματα, απαιτείται η άδεια του Τούρκου προέδρου, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα για τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης