Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στη Wall Street - Στις ομιλίες Yellen και Draghi 25/8 τα «βλέμματα» των επενδυτών

Οριακές απώλειες στη Wall Street - Στις ομιλίες Yellen και Draghi 25/8 τα «βλέμματα» των επενδυτών
Οι επενδυτές ελπίζουν για ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής 
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (24/8/2017) η Wall Street, μετά από μια ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση με έντονες εναλλαγές προσήμων, καθώς η προσοχή των επενδυτών βρίσκεται στραμμένη στο Jackson Hole των ΗΠΑ και στις αυριανές (25/8) ομιλίες των επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB).
Έτσι, ο Dow Jones industrial average υποχώρησε κατά 0,13%, στις 21.783,40 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,21% κι έκλεισε στις 2.438,97 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,11% χαμηλότερα, στις 6.271,33 μονάδες.
Οι επενδυτές άφησαν στην άκρη τις ανησυχίες σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον και την ατζέντα μεταρρυθμίσεων του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, και έστρεψαν την προσοχή τους στο Jackson Hole, όπου σήμερα ξεκινά το συμπόσιο κεντρικών τραπεζιτών.
Αύριο (25/8), θα μιλήσουν η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, με τους επενδυτές να ελπίζουν για ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής και για τα δύο ιδρύματα.



Ενώ οι περισσότεροι δεν αναμένουν σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Yellen ή με μια μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από τον Draghi, οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να μελετήσουν προσεχτικά τις ομιλίες των κεντρικών τραπεζιτών, για μια οποιαδήποτε ένδειξη που θα μπορούσε να υποδηλώσει μια αλλαγή στην πολιτική τους κατά τους ερχόμενους μήνες.
Οι προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο του 2017 διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή μόλις στο 37,6%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street ήταν η μετοχή της J.M. Smucker Co, που κατέγραψε «βουτιά» 9,5%, καθώς η εταιρεία υποβάθμισε τις προοπτικές της για το σύνολο του έτους, ενώ τα κέρδη που ανέφερε για το α’ εξάμηνο του 2017 ήταν κατώτερα των προσδοκιών.
Στον αντίποδα, οι μετοχές λιανεμπορίου σημείωσαν σημαντική άνοδο, καθώς εταιρείες του κλάδου ανέκαμψαν μετά την ανακοίνωση καλύτερων από ό,τι αναμενόταν αποτελεσμάτων.
Ο δείκτης SPDR S&P Retail exchange-traded fund (XRT) έκλεισε κατά 1,1% υψηλότερα, με τις μετοχές των Abercrombie & Fitch, PVH, Sears, Tiffany και Home Depot να τερματίζουν όλες σε θετικό έδαφος.






Οι επενδυτές εμφανίστηκαν πάντως συγκρατημένοι, εν μέσω του ταραχώδους πολιτικού σκηνικού στις ΗΠΑ.
Μιλώντας προχθές (22/8) σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ο Trump απείλησε ακόμη και με «κλείσιμο» της κυβέρνησης, εάν δεν εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Οι απειλές αυτές άσκησαν χθες έντονες πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές, με τους δείκτες στη Wall Street να τερματίζουν στο «κόκκινο».
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολούθησαν με προσοχή και τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, που έδειξαν μια αύξηση των αιτήσεων για επίδομα την περασμένη εβδομάδα, κατά 2.000, στις 234.000, μετά το χαμηλό έξι μηνών που «άγγιξαν» την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, οι αμερικανικές μετοχές δέχτηκαν πιέσεις και από την πτώση στο πετρέλαιο, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στον «μαύρο χρυσό», παρά την πτώση των αμερικανικών αποθεματικών αργού.
Τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με απώλειες 98 σεντς ή 2%, στα 47,43 δολ. ανά βαρέλι.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης