Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street - Στο Jackson Hole στρέφουν την προσοχή τους οι επενδυτές

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street - Στο Jackson Hole στρέφουν την προσοχή τους οι επενδυτές
Οι επενδυτές ελπίζουν για ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής 
Με συγκρατημένη άνοδο άνοιξε σήμερα (24/8/2017) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές άφησαν στην άκρη τις ανησυχίες σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον και την ατζέντα μεταρρυθμίσεων του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, και έστρεψαν την προσοχή τους στο συμπόσιο κεντρικών τραπεζικών του Jackson Hole.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones industrial average ενισχυόταν κατά 0,21%, στις 21.857,82 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,20% και κινείτο στις 2.448,82 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,29% υψηλότερα, στις 6.296,52 μονάδες.
Σήμερα ξεκινά το συμπόσιο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole, όπου πρόκειται να συναντηθούν κορυφαίοι κεντρικοί τραπεζίτες.
Αύριο (25/8), θα μιλήσουν η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi, με τους επενδυτές να ελπίζουν για ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής και για τα δύο ιδρύματα.
Ενώ οι περισσότεροι δεν αναμένουν σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων, οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να μελετήσουν προσεχτικά τις ομιλίες των κεντρικών τραπεζιτών, για μια οποιαδήποτε ένδειξη που θα μπορούσε να υποδηλώσει μια αλλαγή στην πολιτική τους κατά τους ερχόμενους μήνες.
Οι προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο του 2017 διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή μόλις στο 37,6%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτυ, Esther George, δήλωσε σήμερα στο «CNBC» ότι η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να αντέξει περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων, παρά τα πρόσφατα στοιχεία για τον αδύναμο πληθωρισμό.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έδειξαν να αγνοούν τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, που έδειξαν μια αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, κατά 2.000, στις 234.000, μετά το χαμηλό έξι μηνών που «άγγιξαν» την προηγούμενη εβδομάδα.



Οι επενδυτές εμφανίζονται πάντως συγκρατημένοι, εν μέσω του ταραχώδους πολιτικού σκηνικού στις ΗΠΑ.
Μιλώντας προχθές (22/8) σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ο Trump απείλησε ακόμη και με «κλείσιμο» της κυβέρνησης, εάν δεν εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Οι απειλές αυτές άσκησαν χθες έντονες πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές, με τους δείκτες στη Wall Street να τερματίζουν στο «κόκκινο».
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή και τις τιμές του πετρελαίου, που σήμερα υποχωρούν, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στον «μαύρο χρυσό», παρά την πτώση των αμερικανικών αποθεματικών αργού.
Περί τις 16:10, το Brent υποχωρούσε κατά 0,4%, στα 52,4 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κινείτο κατά 0,9% χαμηλότερα, στα 48 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης