Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street - Η μεγαλύτερη άνοδος από τον Απρίλιο 2017 για τον Dow Jones, «άλμα» 1,4% για τον Nasdaq

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street - Η μεγαλύτερη άνοδος από τον Απρίλιο 2017 για τον Dow Jones, «άλμα» 1,4% για τον Nasdaq
Δημοσίευμα του «Politico» ανέφερε πως έχει βρεθεί κοινό έδαφος για τον τρόπο προσέγγισης της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ 
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα (22/8/2017) η Wall Street, εν μέσω των νέων ελπίδων ότι θα προχωρήσει η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το ετήσιο τραπεζικό συμπόσιο του Jackson Hole.
Έτσι, ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,90%, στις 21.899,89 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 25 Απριλίου 2017, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,99% κι έκλεισε στις 2.452,51 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 1,36% υψηλότερα, στις 6.297,48 μονάδες, «σπάζοντας» το 4ήμερο πτωτικό σερί και σημειώνοντας την καλύτερη ημερήσια του απόδοση από τις 28 Ιουνίου.
Σημερινό (22/8) δημοσίευμα του «Politico» ανέφερε πως η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, και βασικοί νομοθέτες έχουν βρει κοινό έδαφος για τον τρόπο προσέγγισης της φορολογικής μεταρρύθμισης.
Οι προοπτικές της φορολογικής μεταρρύθμισης ήταν ένας από τους σημαντικότερους καταλύτες για την αγορά μετά τη νίκη του Trump τον Νοέμβριο του 2016.
Οι αμερικανικές είχαν ένα «αστρικό» ξεκίνημα φέτος, αλλά αυτόν τον μήνα έχασαν μέρος της ελκυστικότητάς τους.
Ο S&P ενισχύεται περίπου κατά 9% από την αρχή του 2017, αλλά μέχρι στιγμής τον Αύγουστο έχει καταγράψει απώλειες άνω του 1%.
Στη σημερινή άνοδο συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη στις μετοχές τεχνολογίας και υγείας, ενώ μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων του Dow Jones ήταν η Boeing (+1,73%) και η Apple (+1,63%).









Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν το τραπεζικό συμπόσιο που αρχίζει την Πέμπτη (24/8) στο Jackson Hole, όπου μεταξύ των κεντρικών τραπεζιτών που θα μιλήσουν είναι η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής των δύο κεντρικών τραπεζών.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η διάσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου οι κεντρικές τράπεζες στις αναπτυγμένες οικονομίες σχεδιάζουν την έξοδο από τη χαλαρή νομισματική πολιτική, ακόμα κι αν τα outlooks επιβαρύνονται από τον πεισματικά αδύναμο πληθωρισμό.
Την ίδια ώρα, στήριξη στις μετοχές προσέφερε και η άνοδος του πετρελαίου, εν μέσω των προσδοκιών ότι τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα αργού, που αναμένεται να δημοσιευθούν αύριο (23/8), θα δείξουν μια νέα εβδομαδιαία πτώση - την όγδοη συνεχόμενη.
Τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με κέρδη 0,6% ή 27 σεντς, στα 47,64 δολ. ανά βαρέλι.
Πάντως, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με επιφυλακτικότητα τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπου ο Trump ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική του για το Αφγανιστάν, η οποία είναι τελείως διαφορετική από αυτά που είχε εξαγγείλει προεκλογικά, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, τεταμένο παραμένει το κλίμα με τη Βόρεια Κορέα, με εκπρόσωπο της χώρας στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών να διατυπώνει τη θέση ότι η κοινή στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας απειλεί ένα «επιθετικό πολεμικό σενάριο».
Παράλληλα, ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης Ju Yong Chol δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ απορρίπτει κατηγορηματικό το ενδεχόμενο να τεθεί σε διαπραγματεύσεις το ζήτημα του πυρηνικού της οπλοστασίου, όπως επιτακτικά ζητούν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης