Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να στηρίξουμε τους Τούρκους δημοκράτες που αντιτίθενται στον Erdogan

tags :
Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να στηρίξουμε τους Τούρκους δημοκράτες που αντιτίθενται στον Erdogan
Οι δηλώσεις Gabriel αναμένεται να επιδεινώσουν περαιτέρω τις σχέσεις Βερολίνου - Άγκυρας
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Sigmar Gabriel, ο άσκησε σκληρή κριτική στον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyirp Erdogan.
Η Γερμανία και η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει να στηρίξουν την «δημοκρατικά σκεπτόμενη πλειοψηφία των Τούρκων που δεν υποστηρίζουν τον Erdogan, τόνισε ο Gabriel, σχόλιο που αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις Βερολίνου - Άγκυρας.
Η δήλωση αυτή του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών σε εκδήλωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), έρχεται ως απάντηση στην προτροπή Erdogan στους Τούρκους της Γερμανίας να καταψηφίσουν το CDU της Merkel και το SPD στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος είχε καταφερθεί προσωπικά εναντίον του Gabriel με πλήθος υποτιμητικών σχολίων.
«Περισσότεροι από τους μισούς Τούρκους έχουν δημοκρατικό πνεύμα, δεν στήριξαν τον Erdogan», υπογράμμισε ο Gabriel σε εκδήλωση στην περιοχή Σάαρλαντ στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας.
«Πιστεύω ότι πολλοί Τούρκοι βασίζονται στην Ευρώπη και τη Γερμανία να στηρίξουν τη δημοκρατία στην Τουρκία», συνέχισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Erdogan είχε ζητήσει την καταψήφιση των δύο μεγαλύτερων γερμανικών κομμάτων, επειδή όπως είχε πει, είναι «εχθροί της Τουρκίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης