Διεθνή

WSJ: Η ηρεμία στις αναδυόμενες αγορές τελείωσε ξαφνικά - Διακόπηκε το σερί εισροών σε μετοχές και ομόλογα

WSJ: Η ηρεμία στις αναδυόμενες αγορές τελείωσε ξαφνικά - Διακόπηκε το σερί εισροών σε μετοχές και ομόλογα
Έπειτα από μήνες εισροών στα χρηματιστήρια και στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών, το σερί διακόπηκε
Οι επενδυτές τράβηξαν τα χρήματα από τα funds των αναδυόμενων αγορών για πρώτη φορά σε μήνες, ένα σημάδι της προβληματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά για το μεγαλύτερο μέρος του έτους.
Σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης στοιχείων για τα funds EPFR Global, τα funds ομολόγων και μετοχών των αναδυόμενων αγορών είχαν εκροές για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Αυγούστου, καθώς πολλοί παγκόσμιοι επενδυτές έγιναν πιο επιφυλακτικοί απέναντι στο ρίσκο.
Πριν από αυτό, στις μετοχών αναδυόμενων αγορών σημειώνονταν εισροές για 21 συνεχόμενες εβδομάδες και στα ομόλογα για 28 συνεχόμενες εβδομάδες.
Οι εκροές σημειώθηκαν ως αποτέλεσμα των απειλών για πυρηνικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.
Όπως αναφέρεται όμως σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, ενώ οι επενδυτές αναγνωρίζουν τις προσφατες απώλειες, πολλοί λένε ότι το ράλι στις μετοχές και των ομόλογα των αναδυόμενων αγορών δεν έχει τελειώσει.
Αντίθετα, λένε, οι εκροές είναι ενδεικτικές της τυπικής μεταβλητότητας στις αναδυόμενες αγορές.
Η άνοδος των παγκόσμιων εντάσεων και των πολιτικών αναταραχών στις Η.Π.Α. προκάλεσε επίσης κάμψη στις αγορές των ΗΠΑ, ενώ ο δείκτης Dow Jones Industrial Average κατέγραψε την Πέμπτη τη μεγαλύτερη πτώση του σε τρεις μήνες.
Περί τα 1,6 δισ. δολ. έφυγαν από τις μετοχές της αναδυόμενης αγοράς την εβδομάδα που έληξε την περασμένη Τετάρτη (16/8/2017), τη μεγαλύτερη εκροή του έτους, σύμφωνα με την EPFR Global.



Παράλληλα, οι επενδυτές απέσυραν τα μετρητά από τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών, σημειώνοντας καθώς 2,3 δισ. δολ. αποσύρθηκαν από τα funds ομόλογων υψηλής απόδοσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης