Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombret (Bundesbank): Πολύ δικαιολογημένη η χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ

Dombret (Bundesbank): Πολύ δικαιολογημένη η χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ
Τα σημάδια διαρκούς ανάκαμψης από την άποψη του πληθωρισμού είναι μέχρι στιγμής υποτονικά, δήλωσε ο αξιωματούχος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας
«Πολύ δικαιολογημένη» χαρακτήρισε την επεκτατική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ο Andreas Dombret, αξιωματούχος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Bundesbank, τονίζοντας ότι τα σημάδια διαρκούς ανάκαμψης από την άποψη του πληθωρισμού είναι μέχρι στιγμής υποτονικά.
Ο Dombret δήλωσε, ωστόσο, ότι εκεί που οι προοπτικές μεταξύ των αξιωματούχων της ΕΚΤ διαφέρουν είναι στο πόσο δυνατά πρέπει η κεντρική τράπεζα να πατήσει το γκάζι της νομισματικής πολιτικής και στο ποια μέσα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει.
Ο ίδιος εξέφρασε ανησυχίες για το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι αποτελεί βασική πρόκληση για την τραπεζική ένωση.
Ο Dombret υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει να κλείσει το χάσμα μεταξύ των εθνικών κανόνων περί αφερεγγυότητας και των κανονισμών της Ε.Ε., ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η συμμετοχή των επενδυτών, των πιστωτών στο πλαίσιο της διευθέτησης της Ε.Ε. για τις απώλειες που προκαλούνται από την ανεπάρκεια τραπεζών.
Όπως δήλωσε, η «προληπτική ανακεφαλαιοποίηση» δεν μπορεί να αποτελεί μια «βασική» λύση για τις τραπεζικές κρίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης