Κοινωνία

Περιορίστηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Ρυτό Κορινθίας - Συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις

Περιορίστηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Ρυτό Κορινθίας - Συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις
Oι πυροσβέστες θα συνεχίσουν όλο το βράδυ τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, 
(upd1) Περιορίστηκε, με τη βοήθεια και της βροχής, η ένταση της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί σήμερα (21/8/2017) το απόγευμα στην περιοχή Ρυτό Κορινθίας, κοντά στο Σοφικό.
Ωστόσο η πυρκαγιά εξακολουθεί να κινείται προς το πυκνό δάσος της περιοχής και για το λόγο αυτό στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με τον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο, στην περιοχή επιχειρούν 30 οχήματα με 80 πυροσβέστες καθώς και πεζοπόρο τμήμα από 50 άτομα.
Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν όλο το βράδυ τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, καθώς ο κίνδυνος να σημειωθούν αναζωπυρώσεις παραμένει μεγάλος.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είχε αναφέρει ότι η φωτιά δεν απείλησε οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με όσα τόνισε στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ» ο εκπρόσωπος, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων εστιάζονται στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά πριν να νυχτώσει, οπότε δεν θα υπάρχει η αρωγή των εναέριων μέσων.
Η πυρκαγιά απείλησε προς στιγμή τον οικισμό Άνω Αλμυρή, αλλά, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης, αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Εν τω μεταξύ, με υπόδειξη της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκε, καθαρά για προληπτικούς λόγους, κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή.
Όπως δήλωσε ο κ. Καλλίρης, η κατασκήνωση εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, με τα 550 παιδιά να είναι ασφαλή και να έχουν μεταφερθεί σε σχολεία μακριά από την περιοχή της πυρκαγιάς.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός ανέφερε ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και απέκτησε μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων -και ιδιαιτέρως των εναέριων μέσων- ήταν άμεση και έχει συμβάλει στον περιορισμό της αρχικής έντασης της πυρκαγιάς».
«Παράλληλα συμβάλλουν και οι καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή έχει ξεκινήσει να βρέχει», πρόσθεσε.
Αναφορικά με την εκκένωση της κατασκήνωσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα παιδιά έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται ασφαλή στο Γυμνάσιο Σοφικού.

Πρώτη ενημέρωση 19:50:53, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης