Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Μασσαλία - Οι αρχές εκτιμούν ότι ο οδηγός αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα

tags :
Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Μασσαλία - Οι αρχές εκτιμούν ότι ο οδηγός αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, δεν φαίνεται να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια
Ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε δύο στάσεις λεωφορείων σήμερα στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό μιας άλλης, προτού ο οδηγός του συλληφθεί από τις αρχές.
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, δεν φαίνεται να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και οι έρευνες προσανατολίζονται προς το σενάριο ο οδηγός να αντιμετώπιζε «ψυχιατρικά» προβλήματα.
Σε μια χώρα που έχει βρεθεί στο στόχαστρο επιθέσεων τζιχαντιστών, οι οποίες έχουν στοιχίσει την ζωή σε 239 ανθρώπους από το 2015 και λίγες μόλις ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία, οι γαλλικές αρχές σύντομα γνωστοποίησαν ότι το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας έχει προς το παρόν απομακρυνθεί.
«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιτρέπει τη δεδομένη στιγμή να χαρακτηρίζουμε αυτό το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Ξαβιέ Ταραμπό, σύμφωνα με τον οποίο η έρευνα «προσανατολίζεται κυρίως στο σενάριο ψυχιατρικών» προβλημάτων, διευκρίνισε ο ίδιος.
Ο άνδρας που συνελήφθη, γεννήθηκε στην κεντροανατολική Γαλλία το 1982, ήταν «γνωστός στην αστυνομία» ιδίως για κλοπές αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.
Μεταξύ 06.30 και 07.30 τοπική ώρα, το φορτηγάκι μάρκας Renault Master έπεσε πάνω σε μια πρώτη στάση λεωφορείων στο 13ο διαμέρισμα (βορειοανατολική Μασσαλία), με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά μια πεζή, που νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη, σύμφωνα με την εισαγγελία.
Κατόπιν το ίδιο όχημα έπεσε πάνω σε μια άλλη στάση στο 11ο διαμέρισμα, σκοτώνοντας μία γυναίκα.
Λίγα λεπτά αργότερα, το ύποπτο όχημα ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία στο Παλιό Λιμάνι και ο οδηγός συνελήφθη. Το φορτηγάκι ήταν κλεμμένο.
Γύρω από τη στάση όπου η γυναίκα σκοτώθηκε, το πεζοδρόμιο είναι γεμάτο από γυαλιά.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ένα ταχυφαγείο όπου εργάζεται ο Νικολά Νεγκρ, 32 ετών, ο οποίος ξεφόρτωνε εμπορεύματα τη στιγμή της πρόσκρουσης, καμιά δεκαριά μέτρα μακρύτερα.
«Άκουσα ένα τεράστιο μπαμ, νόμιζα ότι συνέβη κάποιο μικροατύχημα. Κατόπιν είδα το βαν, με τη δεξιά πλευρά του να έχει βουλιάξει, τα λάστιχά του ακούγονταν σα να ξεφούσκωναν».
«Όλα συνέβησαν σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων» προτού το φορτηγάκι φύγει «με μεγάλη ταχύτητα, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά του».
Η περιοχή του Παλαιού Λιμανιού αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Περίπου 100 αστυνομικοί όπως και πυροσβέστες και στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν επιτόπου.
Οι περίοικοι δεν έκρυβαν την ανησυχία τους. Ο Πιερ Μαγλιοζί, 24 ετών, βοήθησε στη σύλληψη του υπόπτου.
«Έκανα κάποιες επισκευές στη βάρκα μου όταν άκουσαν έναν άνδρα να ουρλιάζει: "βγες από το όχημά σου!". Σήκωσα το κεφάλι μου και είδα έναν αστυνομικό με πολιτικά να κρατά ένα πολύ μεγάλο όπλο».
«Πέρασαν 2 ή 3 λεπτά προτού ο άνδρας υπακούσει, κατόπιν εξήλθε του οχήματος, τον έριξαν στο έδαφος. Ήταν αρκετά γεροδεμένος (…) έμοιαζε επιθετικός. Δεν κρατούσε όπλο».
«Είμαι ακόμα σοκαρισμένος από την επίθεση στη Βαρκελώνη. Είναι δύσκολο να το βλέπουμε αυτό και να συνειδητοποιούμε ότι μπορεί να συμβεί στην περιοχή που ζούμε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ η φωνή του έτρεμε, ο Αρμάντο Ντος Σάντος, κάτοικος της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης