Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Απαραίτητη η μουσουλμανική ενότητα - Εξετάζεται κοινή στρατιωτική δράση με Ιράν

tags :
Erdogan: Απαραίτητη η μουσουλμανική ενότητα - Εξετάζεται κοινή στρατιωτική δράση με Ιράν
H Τουρκία και το Ιράν έχουν συζητήσει για την πιθανότητα ανάληψης κοινής στρατιωτικής δράσης εναντίον των ένοπλων κουρδικών οργανώσεων
Τα μουσουλμανικά κράτη θα πρέπει να είναι ενωμένα για την προστασία των ιερών πόλεων στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε σήμερα (21/8/2017) ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan ενόψει της επίσκεψης του στην Ιορδανία.
«Θέλω να επισημάνω τη σημασία που δίνουμε στον ρόλο της Ιορδανίας στην προστασία των ιερών χώρων στην Ιερουσαλήμ» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «δεν θέλουμε να βιώσουμε την ίδια κακοποίηση, παραβίαση δικαιωμάτων και επιθέσεων.
Έτσι, ο μουσουλμανικός κόσμος πρέπει να είναι αλληλέγγυος στην Ιερουσαλήμ».
Παράλληλα, τόνισε ότι η Τουρκία και το Ιράν έχουν συζητήσει για την πιθανότητα ανάληψης κοινής στρατιωτικής δράσης εναντίον των ένοπλων κουρδικών οργανώσεων μετά τις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας στην Άγκυρα μεταξύ του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων και Τούρκων ηγετών.
«Η κοινή δράση εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν γίνει απειλή βρίσκεται πάντα στην ατζέντα των συνομιλιών.
Το ζήτημα αυτό έχει συζητηθεί μεταξύ των δύο στρατιωτικών ηγετών και προσωπικά εγώ συζήτησα διεξοδικότερα με ποιόν τρόπο μπορεί αυτό να υλοποιηθεί», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης