Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): O Erdogan πολώνει και μεταφέρει τις τουρκικές διενέξεις στην ΕΕ

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): O Erdogan πολώνει και μεταφέρει τις τουρκικές διενέξεις στην ΕΕ
«Ο πρόεδρος Erdogan  προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τις τουρκικές κοινότητες, ιδίως στη Γερμανία και την Αυστρία», υποστήριξε ο Kurz
Την ανάμιξη του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan επέκρινε σήμερα (20/8) μετά τη Γερμανία και ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Sebastian Kurz.
Ο Αυστριακός υπουργός, που διεκδικεί την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο, ότι προσπαθεί να υποκινήσει την τουρκική διασπορά.
«Ο πρόεδρος Erdogan  προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τις τουρκικές κοινότητες, ιδίως στη Γερμανία και την Αυστρία», υποστήριξε ο Kurz σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
«Πολώνει και μεταφέρει τις τουρκικές διενέξεις στην ΕΕ.
Καταδικάζω τη συνεχή ανάμιξη του Erdogan στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών.
Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Γερμανία», πρόσθεσε.
Οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της ΕΕ περνούν μια περίοδο έντασης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.
Πολλοί Τούρκοι που έχουν διπλή υπηκοότητα περιλαμβάνονται στους περίπου 50.000 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί έκτοτε από τις τουρκικές αρχές.
Το Σάββατο (19/8) ο Erdogan κάλεσε και πάλι τους Τούρκους της Γερμανίας να «δώσουν ένα μάθημα» στα «αντιτουρκικά» γερμανικά κόμματα στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Επίσης επιτέθηκε ευθέως στον υπουργό Εξωτερικών Zigmar Gabriel ο οποίος τον είχε προειδοποιήσει να μην αναμιγνύεται στη γερμανική πολιτική σκηνή.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης