Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έρευνα διενεργείται στην Ινδία μετά το 4ο σιδηροδρομικό δυστύχημα με 23 νεκρούς τους τελευταίους μήνες

Reuters: Έρευνα διενεργείται στην Ινδία μετά το 4ο σιδηροδρομικό δυστύχημα με 23 νεκρούς τους τελευταίους μήνες
Καθυστερούν τα έργα για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου
Έρευνα άρχισε να διενεργείται σήμερα, Κυριακή 20/8, στην Ινδία, μετά το τέταρτο μεγάλο δυστύχημα με τρένο τους τελευταίους μήνες, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους, όπως μεταδίδει το Reuters.
H αιτία του εκτροχιασμού του περίπου 130 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Νέο Δελχί, στο κρατίδιο του Uttar Pradesh, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.
Από τις ράγες βγήκαν συνολικά 13 βαγόνια, καθώς το τρένο κατευθυνόταν στην ιερή πόλη των Ινδουιστών Haridwar με συνέπεια να σκοτωθούν 23 άνθρωποι και να τραυματιστούν 123.
Οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί και μία επιτροπή ασφαλείας θα διεξάγει την έρευνα αργότερα την Κυριακή 20/8, αρχίζοντας με την ανάκριση του οδηγού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός πάτησε απότομα και δυνατά τα φρένα όταν διαπίστωσε ότι γίνονταν έργα στις γραμμές, για τα οποία δεν υπήρχε, όμως, κατάλληλη σήμανση.
Τα δυστυχήματα με τρένα είναι πολύ συχνά στην Ινδία μετά από δεκαετίες φτωχής επένδυσης και αυξημένης ζήτησης, κάτι που σημαίνει ότι τα τρένα κινούνται σε ένα κακό δίκτυο.
Το δυστύχημα του Σαββάτου (19/8), ήταν το τέταρτο τους τελευταίους μήνες και το τρίτο για το Uttar Pradesh μέσα στο 2017.
Τον Νοέμβριο του 2016 είχαν χάσει 150 άνθρωποι τη ζωή τους σε δυστύχημα με τρένο στο Uttar Pradesh.
To σιδηροδρομικό δίκτυο είναι στο μέσον ενός πενταετούς προγράμματος εκσυγχρονισμού, αξίας 130 δισ. δολ.
Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση δαπάνησε 15 δισ. δολ. για τη βελτίωση της ασφάλειας μετά τη διαπίστωση το Φεβρουάριο του 2017 ότι οι γραμμές ήταν σε κακή κατάσταση.
Αλλά τον Ιούνιο του 2017 το Reuters αποκάλυψε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μέτρων για την ασφάλεια, καθώς η κρατική εταιρία χάλυβα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση που υπάρχει για νέες ράγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης