Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Σε «Α+» από «ΒΒΒ» αναβαθμίζονται τα εξασφαλισμένα με υποθήκες ομόλογα της Monte dei Paschi

Fitch: Σε «Α+» από «ΒΒΒ» αναβαθμίζονται τα εξασφαλισμένα με υποθήκες ομόλογα της Monte dei Paschi
Τα εν λόγω ομόλογα αποτελούν μία κύρια πηγή χρηματοδότησης για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
Σε «Α+», από «ΒΒΒ», αναβάθμισε τα εξασφαλισμένα με υποθήκες ομόλογα της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, ορίζοντας τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) ως «σταθερές».
Τα εν λόγω ομόλογα αποτελούν μία κύρια πηγή χρηματοδότησης για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Στις 11 Αυγούστου 2017, ο οίκος αναβάθμισε επίσης τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της αρχαιότερης τράπεζας στον κόσμο σε «Β» από «Β-», με σταθερό outlook.
Η αναβάθμιση ακολούθησε την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας μέσω μια εισφοράς κεφαλαίων ύψους 3,9 δισ. ευρώ από το ιταλικό κράτος και μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4,3 δισ. ευρώ από τη μετατροπή των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης σε μετοχές.
Επίσης, η αναβάθμιση βασίζεται στην προσδοκία του οίκου αξιολόγησης ότι μετά την ανακεφαλαιοποίησή της, η τράπεζα θα ξεφορτωθεί πάνω από 28 δισ. ευρώ σε αμφίβολα δάνεια, ενώ αντικατοπτρίζει την προσδοκία της Fitch ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να θεωρεί ότι η τράπεζα ανταποκρίνεται πλήρως σε απαιτήσεις φερεγγυότητας.
Την ίδια ώρα, το σταθερό outlook αντανακλά τις σταθερές προοπτικές της τράπεζας.
Η Fitch υποβάθμισε παράλληλα τη Βαθμολογία Βιωσιμότητας (VR) της MPS σε «f» και στη συνέχεια την αναβάθμισε σε «b».
Όπως αναφερόταν, η υποβάθμιση αντανακλά την αποτυχία της τράπεζας, σύμφωνα με τους ορισμούς του οίκου αξιολόγησης, καθώς η MPS έλαβε μια έκτακτη προληπτική ανακεφαλαιοποίηση από το κράτος για να καλύψει ένα σημαντικό κεφαλαιακό έλλειμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης