Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αυστραλία εφαρμόζει αυστηρότερους κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος

Η Αυστραλία εφαρμόζει αυστηρότερους κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος
Η Αυστραλία συμφώνησε το 2003 να επεκτείνει τους αυστηρούς ελέγχους στους εν λόγω τομείς, αλλά ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί κάτι τέτοιο
Η Αυστραλία έκανε γνωστό την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, ότι θα εφαρμόσει αυστηρότερους νόμους σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής παροχών από ασφαλιστικές εισφορές, λίγες ημέρες μετά από ένα νέο σκάνδαλο σε μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι το αναθεωρημένο νομοσχέδιο θα είναι το πρώτο στάδιο των μεταρρυθμίσεων, για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
"Η απειλή του οικονομικού εγκλήματος αυξάνεται συνεχώς, καθώς αναδύονται νέες τεχνολογίες και οι εγκληματίες επιδιώκουν να τις εκμεταλλεύονται. 
Τα μέτρα αυτά θέλουν να αποτρέψουν τους εγκληματίες από τις παράνομες δραστηριότητες, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, , χωρίς να προσδιορίσει πότε θα εφαρμοσθεί η νομοθεσία.
Η ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την καταδίκη της Bank of Australia για "σοβαρές και συστημικές" παραβιάσεις νόμων, για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η επόμενη και πιο αμφιλεγόμενη φάση των νομοθετικών μεταρρυθμίσεων στην Αυστραλία, θα είναι η επέκταση των κανόνων, στους δικηγόρους, τους λογιστές, τους κτηματομεσίτες και τους εμπόρους σε προϊόντα υψηλής αξίας.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς στην Αυστραλία, μπορεί κάποιος να πληρώσει με εκατομμύρια με μετρητά, για πολύτιμους λίθους ή ένα ακίνητο χωρίς να χρειάζεται να ταυτοποιήσει τον εαυτό του ή την πηγή των κεφαλαίων του.
Η Αυστραλία συμφώνησε το 2003 να επεκτείνει τους αυστηρούς ελέγχους στους εν λόγω τομείς, αλλά ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.
Από τους αυστηρότερους κανόνες δεν θα εξαιρεθου΄ν και τα ψηφιακά νομίσματα, καθώς θα υπάρξει για πρώτη φορά στη χώρα, ρύθμιση για τις συναλλαγές στο περιβάλλον των κρυπτο-νομισμάτων. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης