Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νηρεύς: Μπαίνει στην παραγωγή νέων ψαριών στην ευρωπαϊκή αγορά

Νηρεύς: Μπαίνει στην παραγωγή νέων ψαριών στην ευρωπαϊκή αγορά
Στη μεταφορά μέρους της μεταποιητικής της δραστηριότητας εκτός Αττικής προσανατολίζεται ταυτόχρονα η διοίκηση της εταιρείας 
Στην παραγωγή νέων ψαριών στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά και στη μεταφορά μέρους της μεταποιητικής της δραστηριότητας εκτός Αττικής προσανατολίζεται η διοίκηση της Νηρέας, η οποία βρίσκεται μαζί με τη Σελόντα σε διαδικασία πώλησης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της «Νηρεύς» Αντώνη Χαχλάκη στην ιστοσελίδα Undercurrent News, η εταιρεία σχεδιάζει τα επόμενα χρόνια να διπλασιάσει την παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας.
Ήδη το 2017 θα αυξήσει την παραγωγή προϊόντων αυτής της κατηγορίας κατά 30% ώστε να αντιστοιχούν στο 8% της συνολικής της παραγωγής.
Πρόκειται για φρέσκα και κατεψυγμένα φιλέτα απολεπισμένα και απεντερωμένα ψάρια, ενώ η εταιρεία θα τοποθετήσει στην αγορά και έτοιμα προς μαγείρεμα γεύματα.
Σύμφωνα με τον κ. Χαχλάκη, η εταιρεία οδηγήθηκε στην απόφαση να δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή έτοιμων προς μαγείρεμα γευμάτων λόγω της αυξανόμενης ζήτησης που υπάρχει για τα προϊόντα αυτά από τους καταναλωτές.
Η εταιρεία διαθέτει επαρκή δυναμικότητα για να επεκτείνει αυτή την κατηγορία έως το 2018 και προσανατολίζεται να μεταφέρει μέρος της μεταποιητικής δραστηριότητας εκτός Αττικής.
Επιπλέον, η Νηρέας εισέρχεται και στην παραγωγή νέων ειδών ψαριών, πέραν του λαβρακίου και της τσιπούρας.
Η εταιρεία ετοιμάζεται να τοποθετήσει στην ευρωπαϊκή αγορά φαγκρί, είδος που ήδη διαθέτει στην ελληνική αγορά, ενώ παράγει και 500 τόνους μυλοκόπι.
Στη Νηρέας, το 90% των πωλήσεων αφορά ψάρια, το 3,6% τροφές και το 6,2% από υπηρεσίες ή άλλα προϊόντα.
Η δραστηριότητα της εταιρίας είναι σταθερά προσανατολισμένη στις εξαγωγές, αφού το 2016 το ποσοστό πωλήσεων διατηρήθηκε στο 79% ή 156,1 εκατ. ευρώ (68% Ε.Ε).
Τα λειτουργικά κέρδη στη χρήση ήταν θετικά κατά 22,44 εκατ. ευρώ (με την προσθήκη των βιολογικών αποθεμάτων φτάνουν τα 27,31 εκατ. ευρώ), ενώ η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 10,9 εκατ. ευρώ (υπάρχει αναβαλλόμενος φόρος 3,06 εκατ. ευρώ).
Καλά νέα ήρθαν και από τις οργανικές ταμειακές ροές, οι οποίες διατηρήθηκαν θετικές στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ, έναντι 5,9 εκατ. ευρώ το 2015.
Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε σε 154,7 εκατ. ευρώ (μικτός 171,6 εκατ. ευρώ), ενώ το σύνολο της καθαρής θέσης μετά τη μετοχοποίηση των δανείων διαμορφώνεται σε 132,1 εκατ. ευρώ.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης