Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Μετά την κρίση χρέους στο Πουέρτο Ρίκο, σειρά παίρνουν τα Virgin Islands

FT: Μετά την κρίση χρέους στο Πουέρτο Ρίκο, σειρά παίρνουν τα Virgin Islands
«Καμπανάκι» από τους οίκους αξιολόγησης για το χρέος 
Τον κώδωνα του κινδύνου για το χρέος των Virgin Islands (Αμερικανικών Παρθένων Νήσων), κρούουν ολοένα και περισσότερο οι οίκοι αξιολόγησης, ένα ακόμη αμερικανικό έδαφος, μετά το Πουέρτο Ρίκο, του οποίου τα ομόλογα προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές.
Η S&P Global υποβάθμισε σήμερα (16/8/2017) την αξιολόγηση για τα ομόλογα που εξέδωσαν τα Virgin Islands σε «CCC» από «B-», ρίχνοντάς τους σε έδαφος «junk».
Η υποβάθμιση από την S&P ακολουθεί μια αντίστοιχη κίνηση από τη Fitch την Τρίτη (15/8), η οποία υποβάθμισε την αξιολόγησή της για το νησί σε «CCC» από το «B».
Η υποβάθμιση από τη Fitch αντανακλά περισσότερο από 1,8 δισ. δολ. χρέους.
Ένα ομόλογο ύψους περίπου 400 εκατ. δολ. που πωλήθηκε από την Αρχή Δημοσίων Οικονομικών του νησιού υποχώρησε στα 70,6 σεντς έναντι του δολαρίου την Τρίτη, το χαμηλότερο επίπεδο του 2017.
Στις αρχές του έτους, το ομόλογο διαπραγματευόταν στα 84,25 σεντς έναντι του δολαρίου.
Ο Oladunni Ososami, αναλυτής της S&P, δήλωσε ότι η υποβάθμιση αντανακλά την αβεβαιότητα σχετικά με την ικανότητα του νησιού να πραγματοποιήσει πληρωμές ομολόγων, σε περίπτωση επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών του.
Ο οργανισμός προειδοποίησε ότι τα Virgin Islands θα μπορούσαν να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα μετρητά τους πριν από το τέλος της οικονομικής τους χρήσης.
«Οι αρνητικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την άποψή μας ότι το πενταετές σχέδιο της περιοχής για την αντιμετώπιση των πιέσεων επί του προϋπολογισμού είναι αισιόδοξο και παραμένει αβέβαιο ως προς το εάν τα μέτρα είναι επαρκή για την αντιμετώπιση των οικονομικών πιέσεων χωρίς πρόσβαση στην αγορά», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης