Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, εν αναμονή των πρακτικών της Fed - Άνοδος του Dow Jones για 4η συνεχόμενη ημέρα

Κέρδη στη Wall Street, εν αναμονή των πρακτικών της Fed - Άνοδος του Dow Jones για 4η συνεχόμενη ημέρα
Tο ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (16/8/2017) η Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται επί τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) και στα πρακτικά που αναμένεται να δημοσιεύσει απόψε.
Ενώ σήμερα αναμένεται να δημοσιευθούν μια σειρά από οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,21%, στις 22.044,43 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,25% και κινείτο στις 2.470,88 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,28% υψηλότερα, στις 6.350,51 μονάδες.



Η μετοχή της Amazon βρίσκεται υπό πίεση, μετά από tweet του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, στο οποίο κατηγόρησε την εταιρεία ότι ευθύνεται για την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας.
Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της, ύψους 4,5 τρισ. δολ., τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, η αγορά είναι διχασμένη σχετικά με το εάν η Fed θα προβεί σε μία περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017.
Οι προσδοκίες για μια αύξηση τον Δεκέμβριο βρίσκονται περίπου στο 45%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
O νέος πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, εξέφρασε σήμερα την ιδιαίτερη ανησυχία του για την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η τράπεζα δεν διαθέτει κάποια εξήγηση που να δικαιολογεί τον χαμηλό πληθωρισμό.
Ειδικότερα, μιλώντας στο CNBC, ο Bostic δήλωσε ότι η ύφεση του 2008 ήταν τόσο βαθιά και επηρέασε σε τόσο μεγάλο βαθμό τους πολίτες της χώρας, με αποτέλεσμα να είναι διστακτικοί απέναντι στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύονταν πριν τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed, με το επιτόκιο του 10ετούς να διαπραγματεύεται στο 2,275% και του 2ετούς στο 1,355%.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αγνόησαν τα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την στεγαστική αγορά των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν απροσδόκητα τον Ιούλιο του 2017.
Εν τω μεταξύ, ήρεμη παραμένει η κατάσταση στο «μέτωπο» της Βόρειας Κορέας, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, να χαρακτηρίζει σήμερα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, «σοφή» και «εκλογικευμένη» την απόφαση της Πιονγγιάνγκ να μην προχωρήσει στην πυραυλική επίθεση εναντίον της νήσου Γκουάμ, προειδοποιώντας ότι η εναλλακτική απόφαση «θα ήταν τόσο καταστροφική όσο και απαράδεκτη».
Την ίδια ώρα, το πετρέλαιο ενισχύεται, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα σημαντική πτώση στα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ το Εκουαδόρ ανακοίνωσε τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου στα σημερινά επίπεδα, μόλις έναν μήνα μετά την απόφασή του να «πλήξει» τη συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Περί τις 16:45, το αργό ενισχυόταν κατά 0,3%, στα 47,7 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κατέγραφε κέρδη 0,4% και κινείτο στα 51 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης