Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Απαράδεκτες οι απειλές για στρατιωτική παρέμβαση στη Βενεζουέλα

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Απαράδεκτες οι απειλές για στρατιωτική παρέμβαση στη Βενεζουέλα
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι η κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά
Ως «απαράδεκτες» χαρακτήρισει τις απειλές για στρατιωτική παρέμβαση στη Βενεζουέλα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, τονίζοντας ότι η κρίση στη χώρα θα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά, χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση.
Ειδικότερα, ο Lavrov, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχει με τον βολιβιανό ομόλογό του, Fernando Huanacuni Mamani, δήλωσε πως «συμφωνούμε για την ανάγκη να ξεπεραστούν γρήγορα οι υπάρχουσες διαφωνίες στη Βενεζουέλα αποκλειστικά μέσω του ειρηνικού διαλόγου, ενός εθνικού διαλόγου χωρίς καμία εξωτερική πίεση».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει πολλές επιλογές σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα, χωρίς να αποκλεισει μία ενδεχόμενη «στρατιωτική επίλυση».
Παράλληλα, ο Lavrov πρόσθεσε ότι οι απειλές του Trump αποτέλεσαν αντικείμενο καταδίκης «από την συντριπτική πλειοψηφία των κρατών της Λατινικής Αμερικής».
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις νέες οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της Βόρειας Κορέας, χαρακτηρίζοντάς τες ως «εξαντλητικές», ενώ πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν στηρίζει την προσπάθεια υπονόμευσης της οικονομίας της Πιονγιάνγκ.
Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του ιρανού προέδρου Hassan Rouhani, περί πιθανής αποχώρησης του Ιράν από την πυρηνική συμφωνία, ο Lavrov εξέφρασε την ελπίδα του να μη συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς και ότι οι ΗΠΑ δε θα παραβιάσουν τις υποχρεώσεις που προβλέπει η συμφωνία απέναντι στην Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης