Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Θα αποχωρήσουμε από την πυρηνική συμφωνία εάν οι ΗΠΑ μας επιβάλλουν νέες κυρώσεις

Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Θα αποχωρήσουμε από την πυρηνική συμφωνία εάν οι ΗΠΑ μας επιβάλλουν νέες κυρώσεις
Ο ιρανός πρόεδρος τονίζει πως οποιαδήποτε αθέτηση των υποσχέσεων από τις εμπλεκόμενες πλευρές θα λάβει την κατάλληλη απάντηση
Με αποχώρηση του Ιράν από την πυρηνική συμφωνία «απείλησε» σήμερα (15/8) τη Δύση ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο, εάν οι ΗΠΑ εξακολουθήσουν να επιβάλλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο ιρανός πρόεδρος, η χώρα «θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη συμφωνία μέσα σε λίγες ώρες εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν περισσότερες κυρώσεις», τονίζοντας παράλληλα το υψηλό ποσοστό συμμόρφωσης της Τεχεράνης απέναντί της.
«Το Ιράν παραμένει και θα παραμείνει δεσμευμένο στη συμφωνία», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Rouhani, για να διευκρινήσει ωστόσο ότι «εάν υπάρξει οποιαδήποτε παραβίαση των υποσχέσεων από την άλλη πλευρά θα υπάρξει η κατάλληλη απάντηση».
Παράλληλα, υπαινίχθηκε ότι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν αξιόπιστο εταίρο, επικαλούμενος την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από την κλιματική συμφωνία του Παρισιού, καθώς και τους νέους περιορισμούς που επέβαλλε στην Κούβα.
Σημειώνεται ότι ο Rouhani υπήρξε βασικός αρχιτέκτονας για την επίτευξη της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους εταίρους, μέσω της οποίας άρθηκαν οι περισσότερε κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης